Lehet még egyszer csodát tenni?

2023.02.11. 10:30

A katalán CE Mediterrani otthonában folytatja ma a BL-szereplést a DFVE

A magyar csapatok közül már csak a DFVE van versenyben a női vízilabda Bajnokok Ligájában. A legjobb négy közé jutásért a katalán CE Mediterrani együttesét kellene felülmúlnia Mihók Attila eddig bravúrosan menetelő gárdájának. A párharc első fordulóját ma délután rendezik Barcelonában.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Dunaújváros - A nyári játékosmozgások után minden bizonnyal nem sokan tippeltek volna arra, hogy a női vízilabda Bajnokok Ligájában, a legrangosabb nemzetközi klubsorozatban a magyar együttesek közül a dunaújvárosiak jutnak a legtovább. Gardáék jókora meglepetést okozva, számos bravúros eredményt szállítva több, előrébb sorolt riválist búcsúztattak az előző fordulókban. A soros ellenfél, a katalán CE Mediterrani eddig mutatott BL-teljesítménye szintén a meglepetés kategóriába sorolható. Nyáron számos új pólós érkezett Barcelonába, és Marian Diaz edző ütőképes, mindenkire veszélyes csapatot épített. Ha pusztán csak a játékoskereteket vetjük össze, nem a Mediterrani a legerősebben rangsorolt spanyol együttes, a bajnokságban jelenleg a negyedik helyen áll, és harcban van még a Spanyol Kupában is. A katalánok minden bizonnyal kettőzött erővel készülnek a szombati BL-csatára, hiszen meglehetősen régen, még anno 1997-ben jutottak el a Bajnokok Ligája-elődöntőig. 

E sorozatban a DFVE két második hellyel büszkélkedhet. Legutóbb, 2021-ben, az emlékezetes budapesti négyes fináléban döntőzött a Mihók-csapat. A trófeát akkor az Olimpiakosz Pireusz emelhette a magasba. 

„Koncentráltan kell pólóznunk”

Dobi Dorina Lili a DFVE egyik gólfelelőse, csakúgy, mint a hazai bajnokságban, úgy a BL-sorozatban is megbízhatóan termeli a gólokat. Eredményes játékára a CE Mediterrani ellen is szükség lesz: – A Ferencváros ellen a találkozó elejét elrontottuk, aztán sikerült összekapni a játékunkat. Büszkék lehetünk a Fradi ellen mutatott játékunkra, amelyre bátran lehet építeni. Úgy érzem, fizikálisan és mentálisan is készen állunk a feladatra. Igazi közösségként működünk, mindeni tudja, mi a dolga, segítjük egymást. Képesnek tartom magunkat arra, hogy sikerrel vegyük a katalánok elleni negyeddöntőt. A BL-ben nincs könnyű ellenfél, nincs egyszerű mérkőzés. Kemény csatára számítok, de bizakodóan várom a találkozót. Ellenfelünk erős csapat, számos légióssal, rutinos játékosokkal. Esélyt adhat nekünk, hogy talán minket kevésbé ismernek a katalánok és meglephetjük őket. Koncentrált, okos játékra lesz szükségünk, hogy olyan eredményt érjünk el, amely esélyt nyújt számunkra a visszavágón – mondta el lapunknak a DFVE játékosa a barcelonai utazás előtt. 

A total-waterpolo.com vízilabdával foglalkozó szakportál BL-felvezetőjében is kiemelten foglakozott a CE Mediterrani–Dunaújváros-párharccal. Mihók Attila így foglalta össze várakozásait: – Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen fiatal, saját játékosainkból összeállított csapattal a legjobb nyolc között vagyunk. Nehéz út volt eddig. Tudjuk, ellenfelünk egy nagyon erős csapat, de most mindenki érzi, hogy lehet még egy csodát tenni, és nyerni akarunk. Meg akarjuk mutatni, hogy saját játékosaid felnevelésével a csúcs közelébe kerülhetsz… 

A DFVE mondhatni menetből érkezik a ma 14 órakor kezdődő barcelonai találkára. Mahieu és társai a végletekig kiélezett mérkőzésen maradtak alul a Ferencváros ellen a Fabó Éva Sportuszodában rendezett bajnokin (9–11), ám a Fradi ellen mutatott hősies és egyben tudatos és fegyelmezett játék eredményre vezethet majd a katalán fővárosban is. Egy szoros eredmény már komoly esélyt jelentene a továbbjutást illetően. A visszavágót február 25-én rendezik majd Dunaújvárosban. 

Legutóbb 2021-ben döntőztek pólósaink

A BL-negyeddöntő további párosításai: Sabadell (spanyol)–Róma (olasz), Olimpia­kosz (görög)–Mataro (spanyol), ANO Glyfadas (görög)–Ekipe Orrizonte (olasz). 
A mai program, 13 órakor: Astralpool Sabadell–SIS Roma, 14 órakor: CE Mediterrani–Dunaújváros DFVE, 16.30-kor: Olympiacos-CN Mataro, 18.30-kor: ANO Glyfada–Ekipe Orizzonte. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában