Vízilaba

2023.01.22. 18:22

Nem volt kérdés a DFVE fölényes szombati sikere

A várakozásoknak megfelelően, magabiztos győzelemmel zárta idei első bajnoki meccsét szombaton a DFVE női vízilabda-együttese hazai pályán a Tatabánya ellen.

Gallai Péter

Mindenki játéklehetőséget kapott, Somogyvári Lili egy találatot jegyzett Fotó: SzZsE

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Nem sokáig kellett izgulniuk a hazai nézőknek a hetedik helyezett elleni találkozón. A kicsit döcögősebb kezdés után a második negyedben már rálépett a gázra a DFVE, és a szünetre eldöntötte a mérkőzést. A találkozó során Mihók Attila több felállásban is játszatta együttesét, ami az előttük álló feladatokra való felkészülést szolgálta. 

DFVE–Tatabánya 20–7 (3–1, 5–1, 7–1, 5–4) 

DFVE: Aarts – Dobi 6, Horváth 1, Szabó 1, Mucsy 1, Sümegi 3, Kardos D. Csere: Maczkó (kapus), Jonkl 4, Sajben, Mahieu, Garda 3, Somogyvári 1, Erdélyi. Vezetőedző: Mihók Attila. 

– Szerdán fontos meccsünk következik Újpesten, ez előtt a Tatabánya ellen a játék minden részegységét tudtuk gyakorolni. Amit az edzéseken próbálunk megcsinálni, azt mindent be tudtunk vetni ezen a bajnokin, ami nekünk nagyon jó és értékelhető volt – mondta a találkozót követő értékelésében Mihók Attila. 

A tréner kiemelte, örömteli, hogy az ellenfél nem egyfajta bunker vízilabdát játszott, talán picit elengedve a korábban tapasztaltakat, ezúttal nem a különbség minimalizálása volt a lényeg számukra. Hanem támadásban és védekezésben egyaránt teljesen értelmezhető, nyílt vízilabdát játszó ellenféllel szemben kellett helytállni, és kiderült, mi az, ami jól megy és miben kell javulni. 

– A meccsen az összeállítható fiatal sorunkat játszattam, tagjai dinamikus és gyors pólóra képesek, és a rutinosabbak a fiatalokkal kiegészülve, esetükben kicsit statikusabb játékot képzelek el. Mind a kettő működött jól, egyedül a negyedik negyedben kapott négy gól az, ami miatt kicsit elégedetlenkedhetek – mondta. 

Zantleitner Krisztina, a Tatabánya vezetőedzője elmondta, nyilván nem a topcsapatok elleni meccsek számukra a fő színtér, de gyakorlásra nagyon jó, hogy a fiataljaik felnőttek ellen tudnak játszani. 

A DFVE szerdán este az ­UVSE vendégeként folytatja. 

További eredmények: Szentes–Szeged 10–5, BVSC–Győr 16–6, Eger–III. Ker. 12–6, az FTC–UVSE rangadót vasárnap játszották.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában