Pénteken Rácalmáson lép pályára a győzelem reményében az újvárosi gárda

2023.01.05. 19:01

Nagy izgalmakat ígér a futsalcsapat kupameccse

A férfi futsal Magyar Kupa második körében az újvárosi csapat pénteken este a rácalmási sportcsarnokban fogadja az UTE gárdáját.

Balogh Tamás

Az újvárosiak péntek este meglephetik a lila-fehéreket Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/DH

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A dunaújvárosi csapat elődje parádés sikerrel hívta föl magára a figyelmet, hiszen döntőt játszhatott a Magyar Kupában, és ott a második helyet szerezte meg 2016-ban. Az akkori meneteléshez hasonló sorozatra most talán nem számíthatunk, de mi csak a szurkolók vagyunk. 

Némi szerencsével, végtelenül sok alázatos munkával akár most is jelentős nyomokat hagyhat maga után e mostani csapat. Az újpestiekkel nem lesz könnyű dolguk az újvárosiaknak. 

A hazai futsal világában kevés olyan céltudatos és az ezt tükröző szép eredményeket produkáló csapatot találunk, mint ők. A bajnokságban jelenleg a második helyen találjuk őket. Előttük a TFSE áll két ponttal. A lilák tizenegy győzelmük mellett egy döntetlennel és három vereséggel érték el ezt az előkelő pozíciót. A mérlegükből egy, az ellenfeleiket bőven riasztó adatot emelnék ki: a csoportjukban a legtöbb gólt, eddig összesen kilencvenet lőttek. Decemberre viszont nagyot veszítettek a lendületükből: előbb egy 4–2-es vereség a Haladás II.-től, majd egy szépségtapasz, egy 5–5-ös döntetlen a Pécs csapatával. 

Az újvárosiakban megvan a potenciál, hogy egy meccsen megtréfálják a fővárosi lilákat

Ami a dunaújvárosiakat illeti: az igazi magyarázatokra valószínűleg csak a szezon végén fogunk rálelni, most viszont arra gondolhatunk, hogy a szerencsés véletlenek, a csapat játékosainak egészségügyi állapota, valamint a megerősödött felkészülésük és a gárda szükséges feltöltése szépen lassan meghozta azt az eredménysorozatot, amelyet már nyugodtan megünnepelhettek a téli szünetükben. Egy biztos: azt fényesen bebizonyították, hogy együtt a mezőny bármelyik csapatával szemben is nyugodtan, a siker reményével vehetik föl a harcot. Az Újpest jelenleg a 7. helyen áll a bajnokságban. A lila-fehérek eddigi találkozóikon hét győzelemnek örülhettek nyolc vereség és két döntetlen mellett. Az élvonal pontvadászatát a Veszprém és a Szombathely vezeti 41-41 ponttal. A harmadik helyen pedig az MVF Berettyóújfalu áll. 
Nem először vendégeskedik újvárosi együttes a rácalmási csarnokban. Legutóbb a DKKA kézilabdacsapata játszott itt, akkor, decemberben a ­NEKA ellen döntetlennel ért véget a találkozó. Szalaiék azóta visszatértek a helyi sportcsarnokba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában