Jégkorong

2023.01.24. 21:36

Háromgólos vereség után jöhet az erdélyi túra

Két harmad után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a Ferencváros otthonában az Erste Liga legutóbbi fordulójában.

Agárdy Csaba

Fotó: FTC/Pintér Noémi

Negyven perc játék után 2-2 volt az állás, de a befejező harmadban a Fradi háromszor is betalált a dunaújvárosi kapuba, míg az Acélbikák egyszer sem tudtak eredményesek lenni. A DAB-nak ezúttal is több hiányzója volt, Niko Eronen vezetőedző nem számíthatott Niskanenre, Erdélyre és Pinczésre sem.

Fotó: FTC/Pintér Noémi

A Tüskecsarnokban elszenvedett vereség után biztossá vált, hogy a DAB a bajnokság alapszakaszát a kilencedik helyen zárja, vagyis várhatja, hogy a playoffban az alapszakasz hatodik helyezettje őket, vagy a tizedik FEHA19-et választja.

A dunaújvárosiakra még három meccs vár az alapszakaszban, jövő héten háromszor korcsolyáznak jégre Erdélyben.

FTC-Telekom – DAB 5-2 (2-0, 0-2, 3-0)

DAB: Jarvinen – Brus 1 (1), Varga, Embrich, Hadzinikolic 1 (1), Valtola (1) – Kmec, Svars, Dézsi, Somogyi, Szalma – Lammi, Léránt, Mihalik, Ribcsik, Szabó – Vas, Horváth, Marosi, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában