Jégkorong

2023.01.30. 22:18

Három nehéz mérkőzés előtt a Bikák

Három mérkőzés van hátra a Dunaújvárosi Acélbikák számára a jégkorongozók Erste Ligájának alapszakaszából. A DAB mindhárom találkozóját Erdélyben vívja.

Agárdy Csaba

Léránt René biztos pontja a dunaújvárosi védelemnek

Fotó: KA

A sorozatot holnap este 17.30 órakor Csíkszeredán nyitja meg Niko Eronen együttese.  Ami biztos a három összecsapás előtt, az az, hogyha a dunaújvárosiak százszázalékosan zárják az erdélyi túrát, akkor sem végezhetnek a kilencedik helynél előrébb az alapszakasz után. A kvalifikációs playoffban azonban mindenképpen ott lesznek, de ennyire azért ne menjünk előre. Erdélyben három nehéz mérkőzés vár a dunaújvárosiakra. Talán a mai lesz a legnehezebb, hiszen a címvédő Csíkszeredának nagyon kell a három pont, mert még lemaradhat a biztos rájátszást érő hatodik helyről. A szerdai Corona Brassó elleni találkozó (17.30) sem lesz egyszerű, hiszen a Brassó remek csapat, és még esélye van arra, hogy az alapszakaszt harmadikként fejezze be. A DAB elleni az utolsó meccse a bajnokságnak ebben a szakaszában. 

Lehet, hogy ellentmondásos, de legtöbb esély a dunaújvárosi pontszerzésre a listavezető Gyergyói HK otthonában van. A székelyekkel szoros meccseket játszottak a dunaújvárosiak, sőt, egyszer 6–4-re nyertek is Gyergyószentmiklóson. Az is tény, a gyergyóiak a második helynél rosszabbak nem lehetnek az alapszakaszban, vagyis mindenképpen ellenfelet választhatnak a rájátszás előtt. 
A bajnokság állása: 1. Gyergyói HK 34 meccs/75 pont, 2. BJAHC 33/73, 3. DVTK 34/64, 4. Brassó 35/64, 5. FTC 33/54, 6. Csíkszereda 35/53, 7. DEAC 34/50, 8. UTE 34/35, 9. DAB 33/25, 10. FEHA19 33/14. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában