Dunaújváros Futsal

2023.01.08. 10:42

A pár perc rövidzárlat kupabúcsút jelentett - galériával

Az új esztendőben máris feladat várt pénteken a Dunaújváros Futsal csapatára, a fiúk a Magyar Kupában a bajnoki csoportjukban második UTE ellen próbálták meg kivívni a továbbjutást a rácalmási csarnokban. A félidőig remekelt a csapat, aztán a szünet után hat gólt kapva búcsúzott a sorozattól.

Balogh Tamás

Kovács Krisztián akcióban, sajnos a szünet után az UTE pillanatok alatt fordított

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az NB II-es bajnokság nyugati csoportjában mindkét találkozót az UTE Labdarúgó Akadémia gárdája nyerte – az NB I-ben az Újpest Futsal Klub szerepel –, azonban a tavalyi évet zsinórban három sikerrel zárta az újvárosi csapat, azaz jó formában. A Magyar Kupa második fordulójában aztán nagyon várt, a mérkőzés sodrában hosszú időszakon át hazai szemmel lelkesítő mérkőzés volt a végül 8–5- ös vendég sikerrel végződött összecsapás. 

A találkozón az első gólt ugyan a vendégek szerezték, de tíz perc után a hazai csapat hengerelt. Előbb Csányi, majd egy duplával Godslove jelentkezett és fordított. Az UTE aztán szépített, végül a két percig tartó tűzijátékot Godslove zárta le, és állította be a félidei eredményt. A szünet végén a vendégekre kellett várni, akiknek érthetően volt megbeszélni valójuk, a számukra szemmel láthatóan meglepő hazai vezetés nyomán. Aztán a kiegyenlített birkózás után nagyot lépett az UTE, négy perc alatt ötöt vágtak, elképesztő sorozat volt, amihez a hazai védelem csak asszisztálni tudott, 4–7. Ez a sorozat érthető módon a padlóra küldte a Dunaújvárost, amely időkérés után ismét magára talált, helyzeteket dolgozott ki, de a lilák kapusának nem okozott túl sok feladatot. Igaz, Varga Milánnak sikerült szépítenie, de a viselhető gólkülönbséget Csernay mégiscsak elrontotta. 

Tóth Árpád, a DF edzője: – Az első félidő jól sikerült, a másodikban sajnos a legnagyobb hibát én vétettem. Úgy érzem, hogy „elcseréltem” magam. Volt két-három perces időszak, amikor nem egy összeszokott sor volt fönn a pályán, ami három, négy gólt jelentett. Ettől törvényszerűen mentálisan gödörbe kerültünk. Az utolsó néhány percre, mivel nem volt vesztenivalónk, följebb toltuk a védekezésünket, és ebből születtek a helyzeteink, amik az ellenfélnek is megvoltak. Ezzel az eredménnyel sajnos kiestünk a kupasorozatból, most már a bajnokságra kell koncentrálnunk. 

Szűcs Attila, az UTE játékosedzője: – A végeredmény jól néz ki, de azért volt honnét viszszajönni, hiszen a félidőben jó játékkal még vezetett a Dunaújváros. A szünetben sikerült rendezni a sorainkat, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Igyekszem fiatalként bátor, támadó futballt preferálni, és szívesen támaszkodok a kapus kollégánkra is. Hetente három-négy alkalommal edzünk, jól forogtunk ki belőle. A támadásokból a védekezésbe való átmeneteket, és az emberelőnyös helyzeteket is sokat gyakoroljuk a videóelemezések nyomán. Nagy erényeink lettek ezek az eddigi szezon alatt.

A mérkőzés jegyzőkönyve 

DUNAÚJVÁROS FUTSAL–UTE 5–8 (4–2) Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Ivacs, Csányi, Németh, Godslove. Csere: Fekete, Kovács, Villám, Szili, Varga, Tóth, Paget, Beke. Játékosedző: Tóth Árpád. UTE: Klcsó – Dobos, Csernay, Szűcs, Czermann. Csere: Gyarmati, Medveczki, Sztraka, Mészáros, Szedmák, Kasza. Játékosedző: Szűcs Attila. Gólszerző: Csányi (12.), Godslove (13., 13., 14), Varga (37.), illetve Dobos (10., 14., 31.), Szedmák (28.), Czerman (29., 32.), Sztraka (32.) Csernay (38.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában