Röplabda

2023.01.29. 20:00

Bravúros győzelem a listavezető otthonában

Az NB I-es röplabda-bajnokság középszakaszának nyitó találkozóján bravúros győzelmet aratott Dunaújvárosi KSE együttese. A péntek esti találkozón az újvárosiak a listavezető Vidux-Szegedi RSE otthonában szerezték meg az igen értékes három bajnoki pontot.

Gróf András

Sikerült a Szeged fölé nőni a péntek esti bajnokin

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Vidux-Szegedi RSE–DKSE 1:3 (-23, -19, 18, -18) 

Dunaújvárosi Központi SE: Winter, Tóth K., Raidel, Kisházi, Pavliuk, Laczi, Kuti M. (liberó). Csere: Béres (liberó), Szalai K., Gőczi, Juhász B., Pintér B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

Néhány nappal ezelőtt az alapszakasz zárásaként hazai környezetben 3:0-ás vereséget szenvedett a DKSE együttese a szegediektől, így nem éppen esélyesként indultak az újvárosiak a Csongrád-Csanád vármegye székhelyére. 

Jól kezdték a találkozót a vendégek, és hamar hárompontos előnyre tettek szert. A házigazdáknak azonban a hajrában sikerült egyenlíteniük, de végjátékból jobban jöttek ki Tomanóczy Tibor tanítványai. A második szett elején is folytatták a vendégek az eredményes játékukat. A játékrész közepén fokozatosan elhúztak, és már hét ponttal is vezettek a vendégek. Ekkor a szegediek rákapcsoltak, de csupán a különbséget tudták csökkenti, de ez a játszma is a dunaújvárosi győzelemmel zárult. A harmadik etapra alaposan összekapták magukat a hazaiak, és végig vezetve nyertek. A negyedik felvonás szorosan indult, de 10:10 után átvették az irányítás az újvárosiak, és magabiztos játékkal zárták le a meccset. 

Fésüs Erzsébet: – A harmadik játékrészt kivéve főleg a nyitás, illetve a nyitásfogadásainkban láttam a problémát, és ez megbosszulta magát. El kell ismerni, hogy a mai napon az ellenfelünk jobban felkészült ellenünk és kevesebb hibával játszott. 

Tomanóczy Tibor: – Az öt nappal ezelőtti játékunkhoz képest száznyolcvan fokot fordult a csapat! Higgadtak, valamint kellően pontosak voltunk végig a mérkőzés folyamán. Bízom benne, hogy ez a remek győzelem egy szép időszak kezdetét jelenti, és sok örömet fogunk okozni szurkolóinknak. Gratulálok minden játékosomnak a pénteki napon nyújtott teljesítményéhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában