Kihozta a maximumot a MEDOSZ SE

2023.01.01. 20:00

Az őszi éllovas Mezőfalvánál a csapategység mindig jelen volt

Évértékelőt tartott a Kiss Kálmán Művelődési Házban a MEDOSZ SE: a Fejér megyei labdarúgó II. osztályú bajnokságban a déli csoportot vezető Mezőfalva nem adná alább a tavaszi szezon után sem.

Horváth László

Villám Balázs (bal szélen) mezőfalvi játékosedző a megyei első osztályba szeretné vinni a csapatát Fotók: Horváth László

Nem egyszerű a mai, válságok övezte helyzetben a sportegyesületek élete – mondta az évzárón felszólalása elején Török Zoltán elnök, majd így folytatta: 

– Kisebb-nagyobb problémák tornyosultak előttünk, azonban a szűkös lehetőségeinkből is sikeresen kihoztuk a maximumot. Az eredmény tükrében nagyon köszönjük a játékosoknak, edzőknek a pályán nyújtott teljesítményt, hiszen ezzel listavezetőként vonulhattunk téli pihenőre. 

Másodikként Deák Károly elnökségi tag üdvözölte a megjelenteket. Beszámolójában az elmúlt fél év vezetői munkáját elemezte. 

– Az év elején elkezdtünk egy olyan munkát, aminek gyümölcse a bajnokság első felének a végére ért be. Próbáltuk egyenes útra tenni a MEDOSZ SE anyagi és erkölcsi megítélését. Összefogással ezt meg tudtuk valósítani. Szerencsére sokan mellénk álltak. Még az elején járunk az útnak, de azt gondolom, a jó csapatmunka, edzői és kisegítői hozzáállás is eredményezte az elsőséget. Bízunk benne, a jövő még jobb lesz, és tudjuk a csapatot segíteni, a forrásokat biztosítani, mert jelenleg ez a legfontosabb feladat. 

Török Zoltán elnök már sok javulást lát minden téren

Majd Villám Balázs játékos­edző értékelte a felnőtteket. Kihangsúlyozta, milyen nagy feladat elé állította magát, amikor elvállalta a csapat edzői posztját. Eddig felnőtteket még nem edzett, csak utánpótláskorúakat. Meglátása szerint a csapategység az, ami jelentősen hozzájárult a kiváló teljesítményhez. Olyannyira fontos ez, hogy hiába van két-három kiemelkedő játékos a pályán, ha az össz­hang nincs meg a társak között. Ami szintén fontos, összetartás van az edzésen és utána is. A tervek tekintetében csak egy kis hullámvölgy volt. A Kisláng elleni döntetlen pedig inkább győzelem, mert 2–1-es hazai eredménynél olyan lelki hátrányból tudtak visszajönni a srácok, hogy az példaértékű. A játékosedzői oldalról a csapat részének érzi magát Villám Balázs, s igyekszik minden tapasztalatát átadni a fiúknak. 

A rendezvény hivatalos percei után kérdeztük Török Zoltánt, hogy beleszokott-e már a feladatba? – Sajnos egyelőre nem lehet hátradőlni, mivel nagyon sok intézni való, a korábbi működésből megmaradt elvarratlan szál nehezíti az életünket. Különböző számonkérési igénynek is meg kell feleljünk.

Deák Károly elnökségi tag is felszólalt az évzárón, ő is a csapategységben látja a feljutás lehetőségét

Természetesen már tudtunk elérni pozitív dolgokat, és rengeteg dologban haladunk. A fiúk eredménye azért inspirálja a vezetést. Külön öröm az edzéslátogatottság nagy száma, a remek öltözői hangulat, ami mind szükséges ahhoz, hogy a háttérben is minden rendben legyen – nyilatkozta. 
A KK Grain Kft.-Mezőfalva őszi eredménylistája a számokat nézve: a csapat tizenkét mérkőzésből kilenc találkozón győzött, két döntetlen mellett egy vereséget szenvedett, ezzel huszonkilenc pontja van. Egy éve ilyenkor huszonöt pontot szerezve a második helyen zárt az együttes. Most pedig néggyel többel az elsőn. 

A negyvenegy rúgott góljukra mindössze tíz érkezett. A házi góllövőlista dobogósai: ifj. Sági József 9 találat, Németh László 8, Balázs Sándor 7. Az évzáró a beszámolók után vendéglátással és kötetlen beszélgetéssel zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában