Jégkorong

2023.01.30. 20:04

Az ifjúságiak a Fradi elleni győztes bajnokival zártak

Az utánpótlás jégkorong-­bajnokságokban az alapszakasz végéhez közelednek, vagy értek a csapatok. Az utánpótlás „kirakata” a junior korosztály (U21), amely az Erste-ligás DAB közvetlen utánpótlását jelenti. De az egy korosztállyal alattuk küzdő ifjúságiak (U18) sincsenek már nagyon messze attól, hogy a felnőttek között bizonyíthassanak.

Agárdy Csaba

Nemtsev Kirill (balról), a DAB orosz légiósa két gólpasszt adott az FTC ellen

Fotó: Laczkó Izabella

A junioroknál az idén változott a kiírás, mivel a kvalifikáció alsó házában végzett együttesek csatlakozhattak az idén bemutatkozó Andersen Ligához, amely az eddigi ob II utódja. (Jóval magasabb lett a színvonal, és sokkal komolyabban szerveződött az Andersen Liga, mint a korábbi másodosztály volt.) 

A DAB a kvalifikáció után csatlakozott az Andersen Ligához, és emellett játssza a mérkőzéseit a saját korosztályában, vagyis a juniorok között. Tuomisoja Sami együttese a B csoportban szerepel, és legutóbb Jászberényben vendégeskedett, ahol hosszabbításban nyert a Lehel HC ellen. A meccs rangadónak számított, méghozzá hatpontosnak, hiszen a találkozó előtt a két csapatnak egyaránt 10-10 pontja volt. A hosszabbításos DAB-siker után a dunaújvárosiaknak kettő, amíg a jászberényieknek egy pont jutott. 

Lehel HC–DAB 2–3 (1–1, 0–0, 1–1, 0–1) 
DAB: Valenta – Gebei B., Jadlószki, Barna (1), Ráduly, Strenk 1 – Piszmann M., Sinodkin, Bogacsev 1 (1), Domokos, Tamás 1 – Szénási, Kis, Piszmann S., Zakharevics (1). Vezetőedző: Tuomisoja Sami. 
A csoport állása: 1. UNI Győr-Nemak ETO HC 6 mérkőzés/13 pont, 2. Dunaújvárosi Acélbikák 6/12, 3. Lehel HC 7/11, 4. FTC-Telekom 6/9. 5. Sportországi Cápák 7/3. 
Az ifjúságiak befejezték az alapszakaszt, a DAB a B1 csoport tizenegy együttese közül az ötödik helyen végzett. A legutóbbi fordulóban vasárnap Dunaújvárosban 3–2-re verte a csoport élén végzett Ferencvárost. 
DAB–FTC 3–2 (1–0, 1–1, 1–1) 
A DAB gólszerzői: Piszmann S. 2, Zakharevics. 
 

Tehetségeink a világban

A magyar tehetségek közül a legerősebb bajnokságokban – finn, svéd, német, USA – az ifjúságiak és a juniorok között is többen érdekeltek. A győri nevelésű kapus, Orosz Gergely az utóbbi hetekben remekelt az USA-ban, az NAHL-ben. A hálóőr csapata, az Odessa Jackalopes büntetőkkel verte 2–1-re a Shreveport Mudbugst, Orosz Gergely 97,8 százalékkal védett, a büntetőlövéseknél az ellenfél összes próbálkozását hárította. Másnap ismét 2–1-re győzött az Odessa, Orosz Gergely ismét 97 százalék felett védett. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában