Jégkorong

2023.01.08. 19:08

A hatékonyság döntött

Hiába lőtt többet kapura, s volt több ziccere ellenfelénél, gyenge helyzetkihasználása és nagy egyéni hibái miatt vereséget szenvedtek az Acélbikák a Ferencváros otthonában.

acelbikak.net

Fotó: FTC

A felsőházi helyezésekért küzdő Ferencváros otthonában folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely hosszú hetek óta először sérült, beteg és eltiltott nélkül vágott neki aktuális összecsapásának a Tüskecsarnokban, szép számú dunaújvárosi drukker előtt.

Melyet a Fradi kezdett valamivel erősebben, ám az első két-három perc után átvette az irányítást a DAB, s egyre többször tudott odaérni a hazai kapu elé. Az első igazán nagy lehetőség is a dunaújvárosiak előtt adódott, ám Nagy kétszer is bravúrt bemutatva őrizte meg kapuját a góltól. A 8. perc elején szinte a semmiből, de megszerezte a vezetést a Fradi, miután a mieink saját kapujuk előtt adták el a pakkot, s a középre adott passzból Kestila húzta be a hálóba a játékszert (1-0). Nem sokkal később megkapta első emberelőnyét együttesünk, ám ziccerben hibázott, majd a kontrából Betteridge értékesített egy szólót, s megduplázva ezzel csapata fórját (2-0). A 16. percben újra lekontrázta az Acélbikákat a Fradi, a védelem rosszul váltott, az üresen hagyott Hrabal meg köszönte a ziccert, s kilőtte a jobb felsőt, még komolyabb előnyt szerezve ezzel a helyzeteivel remekül élő fővárosiaknak (3-0).

Fotós: FTC

A második felvonásban az első perc a hazaiaké volt, ám ezúttal a mieink kontrázták le ellenfelüket, s Valtola átadásából Hadzinikolic gyorsan szépíteni tudott (3-1). A gól meg is hozta az Acélbikák kedvét, óriási nyomást helyzetek a Fradi kapujára, rengeteg helyzetük volt, így nem volt véletlen, hogy Fodor Szabolcs már a 27. percben időt kért. A következő ziccer a Fradi előtt adódott, de Kestila szólóját védte Kovács, míg a túloldalon Hadzinikolic, Szalma ziccerénél hárított Nagy. A játékrész derekától kiegyenlítődött a meccs, a kulcspillanatokban azonban sokkal pontosabb volt a Fradi, mely a 34. percben Kestila révén értékesített egy kipattanót, visszaállítva ezzel a két gárda közti háromgólos különbséget (4-1). A DAB kapott azért esélyt a felzárkózásra Bán négyperces kiállítása alatt, ám nagyon rosszul játszották meg újabb fórjukat, nem úgy a Ferencváros, mely Kestila révén 38 másodperc alatt kihasználta első emberelőnyét, így hiába játszott a harmad nagyobbik részében jobban ellenfelénél a DAB, a második harmad végére eldőlni látszott a pontok sorsa (5-1).

A harmadik harmadot ezzel együtt persze még le kellett játszani, de ebben a játékrészben már lehetett látni, hogy a Fradi nem kockáztat, már csak az eredmény őrzésére törekedett. Így is volt persze helyzet a csapatok előtt, de a fővárosiak hatékonysága visszaesett, míg az Acélbikáké sajnos megmaradt a korábbi szinten, még az üres kapuba sem sikerült betalálni. Az 59. perc elején Varga óriási kapuvasa után Szalma szépített az eredményen, ám a középkezdés után Valtola lövetett gólt a házigazdákkal, így a Fradi végül 6-2-es győzelmet aratott a DAB ellen, akik elsősorban helyzetkihasználásukat, illetve nagy egyéni hibáikat okolhatják a mai vereségért.

FODOR Szabolcs, FTC-Telekom:

„Nem véletlenül mondják, hogy egy jégkorongmérkőzés hatvan percig tart, és hatvan percig kell koncentrálni, ha szeretnél eredményt elérni. Azt gondolom, hogy uraltuk az első harmadot, be tudtuk lőni a helyzeteinket. Az első húsz perc eredménye szerintem hűen tükrözte a játékot. Természetesen ami az egyik oldalon tetszett nekünk, az biztosan nem tetszett a túloldalon az edzőknek, szóval várható volt, hogy mindent feltesznek egy lapra és úgy fognak kijönni a második játékrészre. Mi pedig talán tudat alatt egy kicsit hátradőltünk a háromgólos előny birtokában, így rendet kellett tenni a fejekben, mert az újvárosi gól után abban a pár percben azért elég rosszul néztek ki a dolgok. De szerencsére az időkérés után vissza tudtunk lendülni, és utána eldöntöttük a mérkőzést. A végén már nem volt benne a meccsben, hogy visszajön az ellenfél, a különbség a harmadik harmadban picit rányomta a bélyegét a játékra, de abszolút kiadtunk magunkból annyit, amennyi ahhoz kellett, hogy ezt a nagyon fontos három pontot behúzzuk.

Nagyon nehéz, mert folyamatosan mindig többen hiányoznak. Ha valaki meggyógyul, akkor jön egy újabb betegség, vagy egy sérülés. A legfontosabb, hogy látunk javulást a játék összképében, még úgy is, hogy ugye nem csak meccsen, de edzéseken is hiányoznak ezek az emberek. Jó lenne egyszer megnézni, milyen teljes csapattal edzeni és játszani, de most egyelőre ezeknek a győzelmeknek kell örülni. Nagyon fontos pontokról van szó a véghajrában és dolgozunk tovább, hogy minél több pontunk legyen. Ha ezt tizenöt emberrel kell megtenni, akkor úgy, ha teljes kerettel, akkor teljes kerettel, a lényeg, hogy dolgozzunk és fejlődjünk tovább.”

Niko ERONEN, Dunaújvárosi Acélbikák:

„Úgy gondolom, az első harmadban mutatott játékunk miatt még akkor sem kell szégyenkeznünk, ha túlságosan olcsón adtunk lehetőséget az ellenfélnek három gól szerzésére. Az első találatot egy nagyon nagy hiba előzte meg a védekező zónánkban, amit ki is használt az ellenfél, aztán jött egy nagyon szépen megjátszott lehetőség a Fradi kapitányától az emberelőnyünk alatt, de az első szünetben úgy voltunk vele, kapott gólok ide vagy oda, menjünk tovább nagy lendülettel, és meglátjuk, mi sül ki belőle. Nagyon boldog vagyok amiatt, amit a második és a harmadik harmadban láttam. Úgy éreztem, jó esélyünk volt még arra is, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de végül sajnos az ellenfelünk ma sokkal jobban teljesített helyzetkihasználás terén. Ezzel egyébként folyamatosan szenvedünk a mérkőzéseinken, de azt hiszem, ma el kell felejteni az eredményt, és megpróbálni örülni a pozitívumoknak, amit a játékunkban láthattunk és annak, hogy kihívást jelentettünk egy ilyen csapatnak. Úgy gondolom, péntek után továbbra is jó irányba tartunk.”

FTC-Telekom – DAB 6-2 (3-0, 2-1, 1-1)

FTC: Nagy K. – Hrabal 1 (1), Seregély (1), Kestila 3 (1), Kreisz (2), Kulmala (2) – Kucsma, Mesikammen, Betteridge 1, Nagy G. (2), Tóth A. – Boros, Karmeniemi, Bán, Kozma (1), Tóth G. 1 – Farkas, Galántai (1). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Kovács – Brus, Léránt, Embrich (1), Hadzinikolic 1, Valtola (1) – Kmec, Svars, Mihalik (1), Somogyi, Szalma 1 – Varga (1), Vas, Dézsi, Niskanen, Pinczés – Lammi, Tamás, Horváth, Marosi, Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában