Képgalériával

2023.01.29. 18:14

A hajrában mentett pontot ellenük a Pécs

A Haladás legyőzése után egy újabb dobogós csapattal, a Péccsel játszott döntetlent a Dunaújváros Futsal a péntek esti, rácalmási bajnokiján az NB II. nyugati csoport 18. fordulójában.

Balogh Tamás

Fekete Tamás akcióban – a dunaújvárosi klub számára még négy meccs van hátra az alapszakaszból, nem elérhetetlen a felsőház

Fotó: LI

Szerettek volna nyerni, de most már a következő mérkőzésre koncentrálnak

Nagy tétje volt a meccsnek, a nyolcadik hazaiak folytatni szerették volna kiváló, öt győzelmet számláló szériájukat, amivel némi izgalmakkal együtt, de biztatóan megcélozhatnák a rájátszás sokat ígérő felsőházi sorozatát, amihez az első hatban kell végezni. 

Érdekes módon a vendégeket, akik tizenegy találkozó óta nem találtak legyőzőre, hasonló dolog motiválta, azzal megtoldva, ők már az említett „elit klub” tagjai a jelenlegi harmadik helyükkel. 

Az újvárosiaktól hiányzott Beke, Villám, a Haladás ellen duplázó Varga, viszont bemutatkozhatott az UTE-tól igazolt Szedmák Roland. 

DF–PTE-PEAC 1–1 (0–0) 

DF: Cseresnyés – Ivacs, Csányi, Németh, Godslove. Csere: Szedmák, Fekete, Szili, Kiss, Paget, Tóth. Edző. Tóth Árpád. 
A hazai szurkolóknak sokat ígért az első fél­idő. Tíz percig szinte ki sem tudott jönni a Pécs a kapuja elől, de olyan eredményesen védekezett, kapusának szinte alig akadt dolga. A hazai bombák vagy elkerülték a kaput, vagy már a mezőnyben semlegesítették azokat. A vendégek azután kezdtek magukra találni, és látványos kontrákat vezetve Cseresnyésnek adtak nem kevés feladatot. 

A folytatásban teljesen megváltozott a játék képe. Két, nagy tűzben lévő csapat esett egymásnak, a rengeteg helyzetet mindkettő elég nagy gondatlansággal kezelte, hiszen mindössze két gól esett. Előbb Németh szerezte meg a vezetést, majd egy átszáguldott negyedóra múlva a Pécs egyenlített, három perccel a vége előtt. 

Tóth Árpád, a Dunaújváros Futsal edzője: – Egy pontot nyertünk, csak kicsit vagyok rosszkedvű miatta, mert reálisan nézve ez egy x-es mérkőzés volt. Azért inkább szomorkodunk, hogy a végén kaptuk a gólt, és már nem volt időnk még egyet lőni. Nyerni szerettünk volna, de most nem sikerült. Máris a következő mérkőzésre koncentrálunk. 

Bartal Bence pécsi játékos­edző: – Őszinte leszek, az újvárosi nagyon jó csapat, és most láttuk is, játékosai remek formában vannak. Nekik a felsőházhoz nagyon kellett volna a győzelem. Ez egy hajtós, kemény, de sportszerű ­meccs volt, remélem, hogy a Dunaújváros azért bent lesz a felsőházban. 
A döntetlennel a DF holtversenyben a nyolcadik helyen áll a Tihannyal 25 ponttal, a felsőházi rájátszást érő hatodikon a Nagykanizsa van 30 ponttal, amely még hétfőn pályára lép, így egy meccsel többje lesz a dunaújvárosiaknál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában