A Worm simán, a DAB-ASP izgalmak közepette győzött

2023.01.23. 18:28

A dunaújvárosi csapatok sikere

Szabó Szabolcs

A Worm és a DAB-ASP is behúzta a három pontot

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A jégkorong Andersen Liga hétvégi fordulójában mindkét újvárosi csapat jégre lépett. A Worm Angels a Sportországi Cápák ellen szállította a sikert, egy „vízipólós”-eredmény keretében (6–12), amíg a kis DAB a Szeged ellen gyűjtötte be rendes játékidőben a fontos három pontot. 

S.Cápák–Worm Angels 6–15 (2–5, 4–4, 0–6) 

A rutinos újvárosi csapat már az első játékrészben eldöntötte a ligapontok sorsát. A sereghajtó szorossá tette a középső harmadot, ám a záró húsz percben ismét hengereltek az újvárosiak. A Worm részéről Németh Péter és Gebei Gergely 3–3 gólt szerzett, amíg Borbás kétszer volt eredményes. 
A DAB legutóbbi sérülés- és betegséghulláma a második számú csapatot is megtépázta, így az Acélbikák második számú csapata is lecsúszott ideiglenesen az Andersen Liga első helyéről. Strenk Hunorék szombaton este a fővárosi Kisstadionban a remek erőkből álló Szeged ellen mérkőztek. 

Szeged–DAB-ASP 3–5 (0–0, 2–3, 1–2) 

A végig szoros találkozón az utolsó percekben született döntés. 
A hajrára kétgólos (2–4) újvárosi előnnyel fordultak a felek. A Szeged bő harminc másodperccel a vége előtt faragott a hátrányból, ám Strenk Olivér a vége előtt egy másodperccel biztossá tette az újvárosi sikert, így a DAB visszaszerezte a listavezető helyet. A találkozón Strenk és Marosi is duplázott, amíg Tamás Tihamér egyszer volt eredményes. 

A következő napokban-hetekben felpörög az Andersen Liga alapszakasza. A csapatok a hétközi fordulókat is játszanak. 
A Worm hazai jégen gyarapíthatja pontjainak számát a Dél-Budai Farkasok Hockey Club ellen, majd szombaton az Ikonok érkeznek Újvárosba, a DAB pedig szombaton Jászberényben meccsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában