DKKA

2023.01.31. 20:04

A DKKA riválisai otthon tartották a pontokat

Az NB I-es utánpótlás női kézilabda-bajnokság I. osztály nyugati csoportjában elszenvedte második vereségét a DKKA U19-es csapata a legutóbbi fordulóban, miután nagy csatában kikapott mögötte álló riválisától.

GP

Konyecsni Alexa az egyik távozó

Fotó: Laczkó Izabella

Nemesvámos–DKKA 25–24 (11–15) 

DKKA: Bartók – Kövecses 3, Sztanó 4, Gajdos, Graffy 3, Kovács F. 4, Varga 1. Csere: Bakos, Horváth (kapusok), Dobos 2, Varjas, Korozmán 1, Marik 2, Konyecsni 3, Földesi, Balogh 1. 

Az első félidőt a hazaiak kezdték jobban, majd fordított Zubai Gábor csapata, és többször is négy góllal vezetett a játékrész során. A szünetet követően a kimaradt helyzetek és hétméteres következtében egy találatra zárkózott fel a hazai gárda (15–16), azonban utána ismét pontosabban kézilabdázott a Kohász, s ellépett hárommal a 47. percre, 18–21. 

Ezt követően támadásban megint sokat hibázott a ­DKKA, ráadásul újabb hetes maradt ki, az ötperces gólcsend alatt pedig a Nemesvámos 23–22-re fordított. A lányok nagy csatában még egyenlítettek, de végül a hazaiak örülhettek. 

Győzelmével a Nemesvámos pontszámban beérte a harmadik Kohászt, amely viszont egy meccsel kevesebbet játszott. Hasonlóan, mint a második helyre kétpontos előnnyel fellépő Győrrel szemben. 

Az U17-es együttes sima vereséget szenvedett, így az egyaránt győztes első három tovább növelte előnyét a dunaújvárosiakkal szemben. 

Nemesvámos–DKKA 33–25 (15–9) 

DKKA: Berki – Fehér 4, Megyeri 1, Badacsonyi 2, Polányi 1, Vas 4, Somogyi. Csere: Tóth E. (kapus), Bruzsa 3, Faragó, Takács 5, Nagy 3, Mózsi, Mikó 1, Egejuru 1, Csökmei. 

Az első félidőben 6–6-ig volt szoros az állás, ám ekkor jött egy komoly hullámvölgy a vendégeknél, eladott labdák, technikai hibák, kihagyott hetes – tizenkét percig gólképtelen maradt a Kohász, az állás pedig 12–6 lett. Ez a hátrány meghatározta a folytatást, a hazaiak végig tartották, sőt már tizenegy gólra is növelték magabiztos előnyüket. A DKKA negyedik helyen áll a tabellán, de pontszámban beérte a SZISE és a Nemesvámos is. 
A csapatok szerdán az Alba Fehérvárt fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában