Jégkorong

2022.12.08. 21:42

Santa Claus Cup-találkozók lesznek

Tizenötödik alkalommal kezdődik el a Santa Claus Cup AA tornája, ahova öt ország huszonnégy egyesülete érkezik.

duol.hu

Fotó: Pixabay

Szombaton 7.40-kor indul az első mérkőzés a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A Santa Claus Cup AA tornáján a 2013 januárja után született játékosok korcsolyázhatnak jégre. Tíz magyar – köztük a DAB két együttese –, nyolc szlovák, két erdélyi, két cseh és egy-egy szerb, illetve román csapat mérkőzik majd meg egymással. Öt új egyesület is bemutatkozik az idei megmérettetésen: a Dunarea Galati Hochei, a HC Slovan Louny, a HK Srsne Košice, a HC Lehel Jászberény és a HC Teplice Huskies először nevezett a Santa Claus Cupra. 
A korábbi években tizenöt országból kilencvennyolc egyesület 374 csapata vett részt a tornán. A Dunaújvárosi Acélbikák egyszer, 2015-ben szerezte meg az első helyet. 
Az évek során egy kis tornából lett Közép-Európa egyik legnagyobb és legjobb utánpótlás-eseménye, és ezt nemcsak a rendezők, a Dunaújvárosi Acélbikák és a Hungary Talent vezetői mondják, hanem a verseny korábbi résztvevői is. 

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában