Vízilabda

2022.12.04. 20:34

Jó védekezéssel DFVE-győzelem

Folytatta kiváló szereplését a női vízilabda ob I-ben a DFVE együttese, miután szombaton a BVSC otthonából is elhozták a pontokat a lányok, legkinkább kiváló védekezésüknek köszönhetően. Ezzel pedig az ötödik mérkőzése után is hibátlan a csapat.

Gallai Péter

Garda Krisztina három gólt lőtt a csapat ötödik győztes meccsén – az UVSE, a Fradi és a DFVE hibátlan még a bajnokságban Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Eger elleni remeklés után a szintén átalakult BVSC otthonából is győzelemmel szeretett volna hazatérni az újvárosi alakulat. Hiszen előbbi siker ebben az esetben ért volna sokat. 

BVSC–DFVE 4–6 (0–1, 1–2, 1–1, 2–2) 

BVSC: Kakas – Ármai, Mészáros 1, Urvári, Kolarova 1, Gémes 2, Kenderes. Csere: Fekete, Tóth, Dobos, Batizi, Kele. Vezetőedző: Stieber Mercedes. 
DFVE: Aarts – Jonkl, Mahieu, Szabó, Garda 3, Mucsy, Sümegi 2. Csere: Dobi 1, Horváth, Pál, Kardos D., Sajben N. Vezetőedző: Mihók Attila. 
Gól emberelőnyből: 0/5, illetve 3/5. 
Gól ötméteresből: 0/0, illetve 2/2. 

Az első negyed nagy része csak a kihagyott helyzetekről szólt, jól zárt mindkét védelem. Aztán Sümegi emberelőnyös gólja megtörte a csendet. A második negyed elején megint ő volt eredményes, majd Garda. A folytatás megint csak a kimaradt lehetőségekről szólt, aztán a félidő előtt a BVSC is meglőtte a gólját, 1–3. Garda büntetőből visszaállította a háromfás előnyt, amit hét percnyi újabb gólcsend követett, végül Mészáros megúszásból vette be a remeklő Aarts hálóját a negyed vége előtt. A forgatókönyv alapján a záró etap elején ismét visszaállt a különbség Dobi emberelőnyös találatát követően. Most viszont nem késett ennyit a BVSC válasza, egy újabb megúszást már kihasznált Kolarova. Miután a Horváth által kiharcolt ötméterest újfent bevágta Garda, ezzel el is dőlt a találkozó. 

A kevés gólhoz a védekezések hatékonysága mellett a két kapus is hozzájárult, Kakas a kiváló hatvanhárom, amíg Aarts az egészen parádés hetvennyolc százalékos eredményességgel zárt. 

A forduló rangadóján az Eger jól kezdett a címvédő UVSE ellen (4–0), ám Benczur Márton csapata kiválóan reagált, kiváló játékkal fordított, s végül nyert 12–9-re. 

További eredmények: Szeged–III. Ker. TVE 10–13, Tatabánya–Ferencváros 9–22, Szentes–Győr 13–5. 

A DFVE szombaton a Ferencváros ellen játszott volna, de mindkét fél Bajnokok Ligája-szereplése miatt a meccset elhalasztották, s lehet, már csak jövőre játsszák le. Viszont a korábbi BL-forduló miatt szintén elmaradt Szentes elleni idegenbeli találkozót december 16-án pótolják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában