Vízilabda

2022.12.06. 00:15

Így lett értelme az Eger elleni győzelmüknek is

Gróf András

Mihók Attila szerint szakmailag nagyon jó meccset vívtak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szombaton ötödik bajnoki győzelmét könyvelhette a DFVE nőivízilabda-együttese a BVSC otthonában aratott 6–4-es sikerével. A gólszegény, ám színvonalas összecsapás után a csapatra péntektől újabb nagy kihívás vár, a Bajnokok Ligája csoportköre, amit Padovában rendeznek meg. 

Mihók Attila vezetőedző visszatekintésében elmondta, nagyon sokat készültek a szombati találkozóra. Igyekeztek kiszűrni azokat a dolgokat, amivel a BVSC veszélyes lehet rájuk, elsősorban a védekezésre. 
– Ez működött is a mérkőzésen. Ami picit nem tetszett, hogy a kapott góljaink felét, persze a négy abszolút elfogadható, lefordulásokból kaptuk. Tudtuk, hogy az ellenfél, főleg hátrányban M-zónázni fog, amiből könnyebben el tudnak jönni. Azonban párszor olyan hajmeresztő támadás-befejezést mutattunk be, amikből megtanulhatjuk a jövőre vonatkozóan, hogy ezt nemcsak az edző szerint, hanem az eredményesség szempontjából sem lehet elkövetni – mondta értékelésében. 

Mihók Attila kiemelte, a támadójátékuk lassú volt, aminek volt egy fura oka. Mégpedig az, hogy olyan játékvezetést kaptak, amivel egyet tud érteni, de nem igazán engedte a test test elleni játékot. 
– Ezt nem kritikaként mondom, csak ez eddig nem így volt, és valószínűleg a továbbiakban sem így lesz. Mindkét fél olyan felfogáshoz alkalmazkodott, aminek a következménye valóban az lett, ha nem egy kockázatos védekezést vállalunk, akkor lelassulnak a támadások, mert felállt fal ellen kellett játszani. Ez történt, ennek tulajdonítom elsősorban a meglepően kevés gólt, azonban nagyon élvezetes meccset vívtunk korrekt bíráskodás mellett – hangsúlyozta. 

A tréner közölte, nem ezek a beidegződések, reméli, a következő meccsekből kapnak instrukciókat arra vonatkozóan, milyen típusú játékvezetésre készüljenek. A héten ugye Bajnokok Ligája csoportkörben szerepelnek, ahol „százasával” lesznek a zárások és átrántások. Kicsit át kell állni fejben erre, de a BVSC ellen szakmailag kiváló jó bajnokit játszottak, és nagyon örülnek ennek a három pontnak, mert így lett értelme az Eger elleni sikerüknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában