Kézilabda

2022.12.08. 23:20

Fontos két pontot tett be zsákjába a DKKA csapata

A NEKA elleni döntetlent követően szerdán este újabb bajnoki találkozót játszott a DKKA együttese. A hatodik fordulóban az Érd ellen idegenben szerzett fontos győzelmet a csapat.

Gallai Péter

Krupják-Molnár Beatrix egy góllal, a csapat pedig győzelemmel zárt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az alsóházi ­NEKA-val szemben elveszített pont után az utolsó előtti Érd otthonában mindenképpen a győzelem reményében lépett pályára a dunaújvárosi alakulat. A hazaiak dolgát nehezítette, hogy több játékosuk sérülés miatt hiányzott. 
Fordulatos első félidőt produkáltak a felek, a hazaiak első kilenc találatából hetet szerző Csáki vezérletével többször is vezettek két góllal, de a Kohász jól hajrázott, és a szünetre már a vendégek mehettek előnnyel. 

A második félidőben állva hagyta ellenfelét a DKKA, a lányok sorra szórták a gólokat, nyolc perc után már nyolcra nőtt az újvárosiak előnye, 16–24. Sokáig úgy tűnt, innentől már nem lehet semmi gond, hiszen még a 49. percben is héttel ment a Kohász, 21–28. Azonban támadásban megakadt a csapat, hat percig nem tudott gólt lőni, ezalatt pedig kettőre jött fel az Érd, 28–30. Szerencsére az utolsó pillanatokban ismét jól koncentráltak a lányok, s behúzták a győzelmet. 
Rapatyi Tamás értékelésében elmondta, tudták azt, nehéz mérkőzés vár rájuk. Kiváló lövők és jó védekezés, erre próbáltak készülni. 

– Utóbbiban akadtak nehézségeink, mert nem voltunk elég agresszívek, ezért át tudták lőni a falat. Támadásban ötven percig sikerült megvalósítani, amit szerettünk volna, nagyon fegyelmezetten kézilabdázott a csapat. Aztán jött egy megtorpanásunk, amit szerencsére sikerült orvosolni, és nyerni tudtunk. A legfontosabb az volt, hogy iramot próbáltunk menni, ami többé-kevésbé sikerült. Úgy érzem, a csapat jól dolgozott, fegyelmezettek voltak a lányok, igyekszünk kijavítani a hibáinkat, minden találkozóból tanulunk. 

A Kohász legeredményesebbje, Poczetnyik Luca elmondta, nagyon fontos volt számukra a két pont megszerzése, ennek fényében is készültek a találkozóra. 
– A védekezésünk lehetett volna sokkal agresszívebb, ám mivel lerohanásokból könnyű gólokat tudtunk szerezni és így folyamatosan tempót diktálni, talán ez lehetett a sikerünk kulcsa. A második félidőben volt egy kis káosz a támadásban, ekkor visszajött az Érd a meccs­be, de higgadtak tudtunk maradni, és az utolsó percekben eldöntöttük a győzelmet – nyilatkozta. 
A forduló további eredménye: Győr–Békéscsaba 36–24. A hét további találkozói: Budaörs–Alba Fehérvár, Vác– Kisvárda. 
 

A bajnoki mérkőzés jegyzőkönyve

ÉRD–DUNAÚJVÁROSI KKA 29–32 (14–17) 

Érd, 600 néző. V.: Felhő, Öcsi. 

Érd: Horváth-Csapó – DÁVID-AZARI 8 (1), Kerekes 2, Ábrahám 2, Paróczy 1, CSÁKI ZS. 12, Fekete B. 2. Csere: Hadfi, Kántor (kapusok), Csiszár-Szekeres K., Horváth D., Gerencsér, Csáki L., Kiss D. Zs. 2. Vezetőedző: Horváth Roland. 

DKKA: Bartulovics – Arany 2, BORGYOS 4, Szalai B. 5 (1), Weisheitel 2, Horváth P., KAZAI 4. Csere: Oguntoye (kapus), Nick 1, Farkas J. 5, Matucza, POCZETNYIK 6, Krupják-Molnár 1 (1), Agócs, Fodor N. 2, Farkas K. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc. 

Hétméteresek: 4/1, illetve 5/2. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában