Dunaújvárosi bravúr!

2022.12.09. 21:41

Az olasz sztárcsapat örülhetett a döntetlennek - frissítve

Szenzációsan kezdte pénteken este szereplését a női vízilabda Bajnokok Ligája padovai csoportkörében a dunaújvárosi csapat. A lányok az olasz rekordbajnok és kiemelt Orizzonte Cataniával döntetlent játszottak úgy, hogy az ellenfél egyszer sem tudott vezetni a meccs során, s tulajdonképpen az utolsó perces egyenlítésnek ők örülhettek.

MTI

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 A selejtezőkör sikeres megvívása után Mihók Attila csapatára újabb, még komolyabb kihívás vár Padovában, ahol a házigazda mellett a nyolcszoros BEK-győztes, huszonkétszeres olasz bajnok és kiemeltként csak most csatlakozó, olasz válogatottakkal felálló Catania és a holland ZVL 1886 az ellenfél. 

Mihók Attila összességében elégedett volt az előző körös selejtezővel, az ott nyújtott játékukkal, ahonnan simán, másodikként jutottak tovább a megfiatalított csapattal. - Nagy bizalommal várjuk a fordulót, ahol topcsapatok ellen tudunk játszani. Ezek a mérkőzések biztosan nagy kihívást jelentenek majd, nagyon jó lenne, ha helyt tudnánk állni, és kard ki kard meccseket tudnánk játszani – mondta a kezdés előtt.

Nos, a pénteki nyitányon nem, hogy helyt álltak, hanem óriásit játszva bravúros eredményt értek el. Az olaszokat állva hagyta a dunaújvárosi csapat, Dobi Dorina nem először mutatta meg, hogy ismét  nagy tehetséget igazolt le a DFVE, két gólja mellé Szabó és Horváth is meglőtte a magáét, a Catania pedig csak a nyolc perc végén előnyből tudott először eredményes lenni, ami a védekezés magas minőségét jelezte. Erre lehet mondani, álomszerű kezdés. A második negyed elején az olasz válogatott Marletta talált be, aztán a remeklő Dobi gyorsan visszaállított a három fás előnyt. Williams felelt erre, majd Garda kiállítása alatt megint Marletta volt eredményes, 5-4.  Garda is megmutatta, tud fórból gólt szerezni, de sajnos jött két olasz találat, amivel először egyenlíteni tudtak a meccs során, bár, hogy a Catania öröme azért ne legyen teljes, Dobi nem hibázott, 7-6.

A fordulás után aztán felbillent a pálya, legalábbis a kiállításokat tekintve. A negyed elején Garda harmadik büntetése után végleg kiszállt a meccsből, később pedig Pál Réka. Az öt dunaújvárosi emberhátrányra egy olasz jutott, ennek ellenére a magyar alakulat nagyot küzdve, Dobi és a szintén remeklő Horváth révén döntetlennel fordulhatott a záró etapra, 9-9. Ami nagy csatát és DFVE vezetést hozott, Horváth találatára Williams felelt, másfél perccel a vége előtt megint Horváth volt eredményes. Az utolsó percre aztán ő kapott kiállítást, majd pár másodperc múlva Mucsy szabálytalanságára fújtak ötméterest, amivel ő is végleg kiszállt a meccsből, Williams keze pedig nem remegett meg. A hátralévő időben már egyik fél sem tudott gólt szerezni, így maradt a döntetlen, amiért óriási elismerés a csapatnak, nagyszerű teljesítményt nyújtottak az esélyesebb sztárcsapat ellen, s nem sokan gondoltuk volna a meccs előtt, hogy végül utóbbiak örülhetnek majd a pontszerzésnek. 

DFVE - Ekipe Orizzonte 11-11 (4-1, 3-5, 2-3, 2-2)

DFVE: Aarts, Maczkó (kapusok), Dobi 5, Sajben N., Mucsy, Horváth 4, Mahieu, Jonkl, Szabó 1, Garda 1, Pál, Kardos D., Sümegi.

Catania: Condorelli, Celona (kapusok), Grasso, Halligan 2, Bettini 1, Gant, Palmieri, Marletta 3, Gagliardi 1, Williams 4, Leone, Viacava, Longo.

-Hatalmasat küzdöttünk és a sok kipontozódás ellenére hozni tudtuk a végén a meccset. Igyekszünk a további találkozókon is hasonló teljesítményt nyújtani – mondta Sümegi Nóra. 

A DFVE szombaton 17 órától a ZVL-t 14-6-re kiütő Padova ellen folytatják a csoportkört, ahonnan az első két helyezett jut tovább a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában