Kispályás

2022.12.18. 20:32

A Fejo-Thermé lett a megyei bronzérem

A megyeszékhelyen küzdöttek meg egymással Székesfehérvár és Dunaújváros legjobb kispályás futballcsapatai a negyedszer rendezett fináléban. A bronzérem a Fejó-Therm csapatáé lett.

Horog László

Dunaújvárosból a Fejó-Therm együttese szerezte meg a harmadik helyet, Oláh Dániel pedig az álomcsapatba került be

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A folytatáson túl ennél is komolyabb cél országos szintűvé fejleszteni a tornát

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága által szervezett eseményre hat együttest hívtak meg, hármat a megyeszékhelyről és hármat az acélvárosból, azonban öt együttes lépett pályára, ugyanis a legutóbbi szezon végeztével az egyik újvárosi élgárda feloszlott. Így Dunaújvárost a bajnoki címvédő Karmacsi Autó, illetve az aktuális listavezető Fejó-Therm csapata képviselte. 

Sportszerű küzdelmek zajlottak a Fecskeparton található kispályás centrumban. A győzelmet a két döntetlennel indító, majd a Bádogost, végül a Fejó-Thermet nagy csatában, kétgólos különbséggel két vállra fektető Sárépszer szerezte meg, az Expanzió, a Fejó-Therm, a Bádogos és a Karmacsi Autó előtt. 

A díjakat az FMLSZ társadalmi elnöke, Bencsik István, és a megyei szövetségi igazgatója, Schneider Béla adta át. 
– Mindkét helyen népszerű a kispályás foci, több mint száz együttes rúgja a labdát,különböző osztályokban. Ismét jól sikerült a finálé, pörögtek az események, izgalmas, sportszerű küzdelmek zajlottak. A fődíj a MOL Fehérvár FC által a győztes csapat minden játékosának felajánlott, a tavaszi szezon hazai mérkőzéseire érvényes bérlet volt – közölte Schneider Béla. 

Petrás Gábor, a Fejér Megyei Igazgatóság kispályás bizottságának elnöke: – Rendkívül színvonalas volt az idei torna, nagyon elégedettek voltunk vele, amelynek természetesen tervezzük folytatását, ám van egy ennél is komolyabb célunk, méghozzá az, országos szintűvé fejlesszük a viadalt, ahol idővel minden megye legjobb csapata össze tudná mérni egymással az erejét. Ezen dolgozunk Schneider Bélával és Bencsik Istvánnal, hogy minden kispályás szervező az MLSZ égisze alá kerüljön. 

Megválasztották a torna álomcsapatát is, amelybe két dunaújvárosi került. Aradi Csaba a Karmacsi Autó FC, valamint Oláh Dániel a Fejó-Therm Kft. színeiben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában