Hibátlan bajnoki évzárás

2022.12.18. 13:23

A DFVE vízilabdázói szemernyi esélyt sem adtak a Szentesnek

Fölényes, magabiztos győzelemmel zárta a bajnokság idei évadát pénteken este Szentesen a DFVE női vízilabda együttese. Mihók Attila csapata így hibátlan mérleggel várhatja a jövő évi folytatást.

Gallai Péter

A Bajnokok Ligájában elért bravúr, a legjobb nyolc közé jutás után még egy pótolandó feladat várt a lányokra, miután korábban szintén BL szereplés miatt a Szentes elleni találkozó elmaradt a negyedik fordulóban. Ennek pótlását pénteken este tartották meg.

Szentes – DFVE

4–17 (0–4, 1–3, 2–4, 1–6)

DFVE: Maczkó – Dobi 3, Kardos D., Szabó 3, Mahieu, Garda 4, Sümegi 2. Csere: Horváth 2, Mucsy 1, Kardos L., Pál 1, Somogyvári, Erdélyi 1.

Gól emberelőnyből: 11/2, illetve 9/7.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 2/1.

Kipontozódott: Somogyvári.

Ott folytatta a DFVE, ahol Padovában az utolsó Bajnokok Ligája csoportmeccsen a hollandok ellen abbahagyta – sorra lőtték a gólokat a a dunaújvárosi lányok, amire nem sok felelet érkezett. A második negyed elején 0–5-nél már nem nagyon kellett izgulni, 1–8 után meg aztán semmikép, hogy esetleg ezen a mérkőzésen fog ki rossz napot a fiatal együttes. Ugyanis erre Mihók Attila külön felhívta a figyelmet, kellő koncentráltság nélkül bármikor beleszaladhatnak egy számukra kedvezőtlen eredménybe. Nos, ezúttal erről szó sem volt, Gardáék kitűnő védekezéssel, eredményes támadójátékkal fölényes sikert arattak. A kapuban ezúttal végig Maczkó Lilla szerepelt, aki hatvanhét százalékos, kimagasló védési hatékonysággal zárt.

Mihók Attila így értékelt: –  Részünkről szerencsésen alakult a találkozó, szerettünk volna egy viszonylag nyugodt hangulatú év végi bajnokit játszani, amikor kivételesen nem kell halálra izgulni magunkat. Jól kezdtük az első negyeddel a mérkőzést, onnantól pedig higgadtan tudtunk haladni a megbeszéltek mentén. Ezért jöttünk, elégedett vagyok a látottakkal.

Matajsz Márk a Szentes szakvezetője: – Gratulálok a Dunaújvárosnak a győzelemhez. Úgy láttam a lányokon, hogy előző szombaton kijátszottak magukból mindent, amikor egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg a III. kerület otthonában. Az év végén járunk, ilyenkor már nem könnyű felpörögni, éppen emiatt egész héten próbáltuk gyorsítani a játékunkat az edzéseken. Rosszul kezdtünk, a Dunaújváros BL-csapathoz mérten indította a találkozót, gratulálok a vendégeknek, hogy bejutottak a legjobb nyolc közé. Ezt a szintet nekünk még tanulni kell. Többet vártam magunktól, az újvárosiak viszont megtiszteltek bennünket és komolyan vették a meccset

A DFVE a szövetség honlapja szerint a következő meccset január 21-én játssza, azonban a Bajnokok Ligája miatt elhalasztott Fradi elleni találkozónak még nincs meg az új időpontja.

Fradi kupaarany

Története során először a Ferencváros nyerte a BENU női Magyar Kupát, miután a szombati döntőben 9–5-re legyőzte az UVSE-t a Komjádi Uszodában. A Fradi az elődöntőben az Egert, a negyeddöntőben pedig a DFVE-t győzte le a sorozatban, amelyet idáig a legtöbbször a Dunaújváros nyert meg, nyolcszor hódították el a trófeát.

 

Válogatott edzések és összetartások

A Szentes elleni bajnoki után is lesznek és voltak még feladatai a klub felnőtt és utánpótlás játékosainak. Az Universiadé válogatott hétfőn és kedden a Margitszigeten edz, a keretbe Maczkó Lilla, Dobi Dorina, Szabó Nikolett és Mucsy Mandula kapott helyet. Az U16-os válogatottnak a hétvégén volt összetartása a fővárosban, itt Eikel Anna, valamint Kardos Dominika és Laura szerepelt a dunaújvárosi klubból. Az U15-ös csapat budapesti tehetséggondozó edzésén Szabó Imola, Rend Viola, Lovász Janka, Pintér Eszter és Molnár Luca vett részt. Az U14-es válogatott szintén szombaton és vasárnap gyakorolt. A DFVE meghívottjai: Husvéth Nóra, Erdélyi Janka, Karancsi Réka, Szalai Szimonetta, valamint Lipták Flóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában