Vereség a szezonzárón

2022.12.04. 21:00

A DFC négy győzelme után kikapott Pakson

Gróf András

Illusztráció.

Fotó: Laczkó Izabella

Paks A labdarúgó NB III. közép csoportjában az előrehozott tavaszi első fordulót rendezték vasárnap. A Dunaújváros FC együttese a játéknap egyik matinéján a Paksi FC második számú gárdájának vendégeként lépett pályára. 
Paksi FC II.–DFC 3–1 (0–0) 
Paksi FC II: Kovács F. – Pupp Z., Lakatos-Lengyel, Zoltán R. (Pesti Z. a 65. p.), Horváth K., Szécsi, Vas G. (Dibusz K. a 80. p.), Böde, Volter, Ribár (Gregor Z. a 72. p.), Szekszárdi. Technikai vezető: Pámer Krisztián. 
Dunaújváros FC: Hegedűs L. – Molnár S. (Galambos Á. a 81. p.), Papp M., Hesz, Stampfel, Barna Zs. (Dorogi R. a 71. p.), Gosztonyi, Jakab D. (Szepessy R. a 71. p.), Varga Sz. (Tóth Á. a 81. p.), Novák Zs., Kesztyűs M. (Székely B. a 64. p.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. 
Az újvárosiak keretéből ezúttal Vörös Tamás és Csiki Norbert hiányzott sérülés miatt. A hazaiak vezetőedzője, Kindl István pedig eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra. A paksiak a rutinos, egykori válogatott Böde Dánielen kívül csupa fiatal labdarúgót szerepeltettek. 
Az első félidő küzdelmes párharcában nem született gól. A fordulást követően azonban alig telt el öt perc, Böde találatával megszerezték a vezetést a házigazdák. Ezt követően összekapták magukat a vendégek, és a 60. percben ki is egyenlítettek. A gólt az a Kesztyűs Máté szerezte, aki évekig játszott a Tolna megyei alakulat utánpótlásában. A találat újabb fordulatot adott a találkozónak, hiszen a 66. percben Volter Patrik ismét a paksiakat juttatta előnyhöz. A végeredményt a csereként beállt Pesti állította be a 70. percben. 
A dunaújvárosiak a vereségük ellenére maradtak a dobogó harmadik fokán. Előttük azonban változott a sorrend, hiszen a listavezető Hódmezővásárhely csak döntetlent játszott, az Iváncsa viszont nyert így megelőzte, a DFC-vel szemben négy pont előnnyel várják az élen a tavaszi folytatást. 
A forduló további eredményei: Újpest FC II.–Hódmezővásárhelyi FC 1–1, MTK Budapest II.–Ferencvárosi TC II. 2–0, Bánk-Dalnoki LA–ESMTK 0–3, Iváncsa KSE–Szekszárdi UFC 2–1, Ceglédi VSE –Kecskeméti TE II. 1–1, PTE-PEAC–Majosi SE 1–0, Monor– Budapest Honvéd-MFA II. 3–1. A Balassagyarmati VSE, valamint a Makó FC visszalépése miatt az FC Dabas SE és a Szolnoki MÁV FC együttese volt szabadnapos. GA 
 

Kesztyűs Máté szerezte a dunaújvárosiak gólját
Fotó: Laczkó I.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában