Foci

2022.11.06. 08:30

Vasárnap meglépne az Újpesttől a DFC

A labdarúgó NB III közép csoportjának tizenhatodik fordulójában a Dunaújváros FC csapata az Újpest FC második számú együttesét fogadja. A találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik a Dunaújváros Stadionban.

GA

Barna Zsolt és társai idegenben eddig több pontot szereztek, mint a dunaújvárosi stadionban Fotó: LI

Az előző körben szabadnapos volt az újvárosi együttes, amiből tulajdonképpen jól jöttek ki, hiszen az előttük álló két gárda kikapott. Az Iváncsa a Budapest Honvéd-MFA második számú együttesétől, amíg a listavezető Hódmezővásárhely az ESMTK gárdájától szenvedett 5–1-es vereséget. Igaz viszont, hogy az erzsébetiek győzelmükkel megelőzték a DFC csapatát a bajnoki táblázaton. Az újpestiek elleni vasárnapi mérkőzés mindenképpen rangadónak számít, hiszen a két együttes között csupán három pont a különbség a tabellán. Ez nem jó hír a dunaújvárosiaknak, mivel az eddigi kiemelt találkozóikon (Hódmezővásárhely, ESMTK, Iváncsa) csupán egy pontot sikerült gyűjteniük. Az se igazán jó ómen, hogy hazai környezetben játszik a csapat, hiszen az eddigi itthoni mérleg három győzelem, három döntetlen és egy vereség. Ezzel szemben az idegenbeli mérleg öt győzelem és egy vereség. Az újpestiek jó formában érkeznek Dunaújvárosba, hiszen az előző öt mérkőzést követően győztesen hagyták el a játékteret. Legutóbb a nagy rivális Fradi II ellen diadalmaskodtak 2–1-re. Érdekesség, hogy eddig nem játszottak döntetlent. Nyolc győzelem, valamint öt vereség a mérlegük. 

A dunaújvárosiak vasárnapi keretéből biztosan hiányzik majd Kesztyűs Máté, aki az Iváncsa elleni találkozón begyűjtötte az ötödik sárga lapját. 
A forduló további párosítása a következő: Kecskeméti TE II –Bánk-Dalnoki LA, Ferencvárosi TC II–Ceglédi VSE, Paksi FC II–Monor, Szekszárdi UFC –Szolnoki MÁV FC, METON-FC Dabas SE–ESMTK, Majosi SE–Iváncsa KSE, MTK Budapest II–PTE-PEAC. A Balassagyarmati VSE, valamint a Makó FC visszalépése miatt a Hódmezővásárhelyi FC és a Budapest Honvéd-MFA II gárdája szabadnapos lesz ezen a hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában