Sport/röplabda

2022.11.21. 19:42

Túl hideg volt a csarnokban, nem állt ki a rivális

A röplabda NB I. alapszakaszában vasárnap este a Dág KSE csapatával csapott volna össze a Dunaújvárosi KSE együttese, ám a vendégek a nem megfelelő hőmérséklet miatt nem vállalták a játékot.

GA

A hazai csapat hiába állt készen a bajnokira Fotó: Laczkó I.

A Magyar Röplabda Szövetség a napokban az energiaárak növekedése okán felmerülő problémák miatt módosította a 2022/23-as szezon versenykiírását. Álláspontja szerint a sportág túlélése érdekében mindent el kell követni a mérkőzések lejátszása érdekében, hiszen a versenyrendszer működése teremti meg a jogi alapot a szponzori szerződések ellenértékének kifizetéséhez, illetve a támogatások jogszerű felhasználásához. Ezért valamennyi felnőtt és korosztályos mérkőzésein módosításokat rendel el. A játékterületen mért hőmérséklet nem lehet kevesebb, mint 10 °C, ez alatt nem lehet játszani. Amennyiben a hőmérséklet 10–15 °C között van, a két csapat megegyezése esetén játszható le a mérkőzés, 15 °C felett pedig kötelező pályára lépni. 

A vasárnap le nem játszott mérkőzéssel kapcsolatban a Dunaújvárosi KSE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor a következőket mondta. 
– A Dunaújváros Sportcsarnokban a mérkőzés hivatalos kezdési időpontjában a hőmérséklet 14,7 °C volt, ami három tizeddel kevesebb annál a szintnél, aminél a szabályzat szerint kötelező lejátszani a mérkőzést. Nem tudom, mi lehet az oka annak, hogy a vendégek edzője úgy döntött, nem lépnek pályára, amikor a szabály erre lehetőséget adott volna. Várjuk a szövetség állásfoglalását, de valószínű, hogy a mérkőzést egy későbbi időpontban újra kell játszani. 
A forduló egyetlen lejátszott mérkőzésének az eredménye: Szolnoki RK–TFSE 3:0. A Gamma Party.co–Vidux-Szegedi RSE elmaradt. Előbbi sportszervezetet ki nem állás miatt 250 ezer forintra büntette a Magyar Röplabda Szövetség, továbbá a mérkőzés eredményét az ellenfél javára írta jóvá 3:0 eredménnyel. 

Az alapszakasz állása: 1. Vidux-Szegedi RSE 18 pont/7 mérkőzésből, 2. MEAFC-Miskolc 14 pont/6, 3. Dág KSE 13/6, 4. DKSE 11/6, 5. Szolnok 6/7, 6. TFSE 4/7, 7. Gamma Party.co 3/7. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában