Dunaújváros Futsal

2022.11.20. 20:09

Továbbjutás a Magyar Kupa második körébe

A Nagykanizsa csapata ellen lépett pályára a Dunaújváros Futsal felnőttegyüttese a Magyar Kupa első fordulójában pénteken este az egyetem sportcsarnokában.

GP

Ivacs Gábor szerezte az első dunaújvárosi találatot

Fotó: LI

Az NB II. nyugati csoportjában szerepelő csapatok a bajnokságban egyszer már találkoztak a szezonban, akkor a Nagykanizsa otthon 4–0-ás sikert ért el. Ezúttal a szünetig szoros volt a meccs, majd a második félidőben fölénybe került és remek sikert aratott a hazai alakulat. 

Dunaújváros Futsal– Nagykanizsai Futsal Club 4–2 (1–1) 
Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Kovács, Csányi, Szili, Perjési. Csere: Ivacs, Dobrovitz, Németh. Vezetőedző: Tóth Árpád. 
Nagykanizsa Futsal Club: Szőke R. – Kollár, Fujsz 2, Schuller, Millei. Csere: Szabó Á., Szőke Á., Novák, Daróczi, Füzesi. 

A meccsre voltak komoly hiányzói az újvárosiaknak, hiszen sem Godslove, sem Villám nem tudott rendelkezésre állni, ám így is hazai pályán a továbbjutás volt a cél. 

A meccs elején egy szép szögletvariációt követően vezetést is szerzett a hazai együttes Ivacs révén, ám egy kis megingást kihasználva egyenlítettek a vendégek. A szünet után fölénybe került a DF, ám ez sokáig csak helyzetekben mutatkozott meg, végül Szili a 31. percben újra megszerezte az előnyt. Rá háromra Kovács is betalált, majd Csányi ragasztott egy bombát a kanizsai hálóba, akiknek már csak a szépítésre futotta erejükből az utolsó percre. 

Az első forduló további eredményei: Újpest–Asterix Érd 8–5, Eger–Gesztely Futsal 2–5. A többi mérkőzést hétfőn, szerdán, valamint pénteken rendezik majd meg. 
 

Hétfőn bajnoki


A többi csapat számára szünet lesz a bajnokságban, azonban nem sok pihenő jutott a dunaújvárosi fiúknak a pénteki siker után, ugyanis rájuk hétfőn este újabb mérkőzés vár. Ekkor pótolják az ötödik bajnoki fordulóból elhalasztott Tihanyi vendégjátékot, ami 19.30 órakor kezdődik idegenben. A ­meccs rangadó, ugyanis a Balaton-partiak egy meccsel többet játszva három ponttal állnak a DF előtt a tabella hetedik helyén. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában