Rácalmás

2022.11.03. 18:40

Teremtornán emlékeztek három kiváló sportolóra

Idén a rácalmási sportcsarnok adott otthont a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) által szervezett, három kiváló sportember – Ádám Anita, Héger Ádám és Komáromi Ádám – emléke előtt tisztelgő teremlabdarúgó-tornának.

SzSz

A Héger Ádám barátai csapat (piros szerelésben) megérdemelten nyerte meg a tornát

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 Hétfőn reggel nyolc órakor a nyolc csapatot – Héger Ádám barátai, Tour Mix, Jó az X, FM Solar Vill, Komáromi Ádám barátai, ­Kemi Ker Kft., Ristorante Azzari Mirage, Bakos Zsolt ­emlékcsapat – felvonultató férfimezőny meccssorozata rajtolt el a Jó az X–Tour Mix (0–4) találkozóval. A korábbi évek hagyományaihoz méltón ezúttal is nívós rangadókat láthatott a rácalmási csarnok közönsége. A csoportmeccsek, majd az elődöntők után kiderült, a 2022-es évben a Héger Ádám barátai, valamint a Komáromi Ádám barátai néven induló formációk vívják majd a finálét. A döntőben 1–0-ra a Héger Ádám barátai diadalmaskodott. A harmadik helyet a Kemi Ker gárdája szerezte meg. 

Délután 14 órakor rokonok, barátok, sporttársak közösen hajtottak fejet, és helyzeték el virágaikat a sportcsarnok aulájában felállított emlékhelynél. 
A torna különdíjasai: legjobb játékos: Mohácsi Norbert, legjobb kapus: Cseresznyés Alex, gólkirály: Horváth Dániel, Miklós István-díj: Járfás László, DLSZ+ díj: Hepp Dániel, a döntő legjobb játékosa: Balogh Dávid. 

A IX. Ádám Anita Emléktornán öt női csapat – ­DPASE-Sárkeresztes, Baracs SE, Előszállás, Kerekegyházi SE, Kiskunhalas – kapott lehetőséget. Amint arra a DLSZ részletes beszámolója is felhívta a figyelmet, a rendszeresen szereplő Baracs SE és a Kiskunhalas (amelynek játékosai minden évben több mint 160 kilométert utaznak, hogy itt lehessenek) együttese már meghatározó szereplői a tornának. A remek mérkőzések pedig ismét bizonyították, hogy a női foci fontos, immár kihagyhatatlan része a modern kori labdarúgásnak. A körmérkőzések után kialakult végleges sorrend: 1. ­DPASE-Sárkeresztes, 2. Kerek­egyházi SE, 3. Baracs SE, 4. Kiskunhalas, 5. Előszállás. 

Különdíjasok: a legjobb játékos: Császár Ibolya Valentina, legjobb kapus: Csizmók Adrienn, Szabó Zsófia, gólkirálynő: Szabó Anita, Miklós István-díj: Németh Beáta, DLSZ+ díj: Virág Mária. Carissa különdíj: Turancsik Alexa. 

A résztvevők közösen emlékeztek a csarnok aulájában 
Fotós: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában