Tenerife

2022.11.02. 08:30

Ma az ausztrálokkal kezdik a világligát

A női vízilabda-világliga szuperdöntőjét november 2. és 6. között rendezik San­ta Cruzban, Tenerifén.

SzSz

Garda Krisztina a válogatott egyik alapembere Fotó: MW

Fotó: Mirkó István

Bíró Attila szövetségi kapitány döntése alapján a magyar válogatottat ezúttal két dunaújvárosi játékos, Geraldine Mahieu és Garda Krisztina segíti majd. A nemzeti csapat kerete az idei világbajnokságon ezüstérmes csapatra épül, ám történt számos lényeges változás is a keretben, amint arról korábban lapunk is beszámolt. 

A kulcsemberek között a tornán nem lesz ott a kiváló hálóőr, Gangl Edina és a remek center, Rybanska Natasa sem. A spliti Európa-bajnokságot kihagyó klasszis, Keszthelyi Rita azonban ismét játékra jelentkezett. 

Számos tehetséges fiatal pólós bizonyíthat majd Tenerifén. 

Mint Bíró Attila megjegyezte, a fiataloknak most is megnyílik a lehetőség a bizonyításra, a hosszabb távú célok szellemében (is). Közülük ezúttal Neszmély Boglárka, Baksa Vanda, Hajdú Kata és Pőcze Panna kapja meg a lehetőséget. A magyar válogatott utazókerete: Magyari Alda, Neszmély Boglárka – kapusok. 

Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Hajdú Kata, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Pőcze Panna, Szil­á­gyi Dorottya, Vályi Vanda. 

A tenerifei szuperdöntő ma reggel 8.40-kor a Hollandia–Egyesült Államok-találkozóval kezdődik, majd 10.20-tól a mieink mérkőznek az ausztrálokkal. 
A délutáni programban pedig Kanada Olaszországgal, Spanyolország pedig Új-Zélanddal játszik az első fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában