DFC

2022.11.20. 20:22

Győzelemmel zártak itthon

Győzelemmel búcsúzott erre az esztendőre hazai közönségétől a Dunaújváros FC csapata. A labdarúgó NB III. közép csoportjának 18. fordulójában szombaton a PTE-PEAC együttesét múlták fe­lül az újvárosiak. Mivel a második helyezett Iváncsa kikapott, így már csak egy pont előnye van az újvárosiakkkal szemben.

Gróf András

Varga Szabolcs adta a gólpasszt a második dunaújvárosi találat előtt Fotó: Laczkó Izabella

Sérülés miatt ezúttal Tóth Ákos, Tóth Gábor, Vörös Tamás, Székely Benedek, Gregus Gergő és Csiki Norbert hiányzott a hazaiak keretéből. A hűvös időben kevesen választották kora délutáni szórakozásnak a meccset. 

Dunaújváros FC–PTE-PEAC 3–0 (0–0) 
DFC: Hegedűs L. – Galambos, Hesz, Papp M., Stampfel, Barna Zs., Gosztonyi (Szepessy R. a 81. p.), Jakab D. (Dorogi R. a 84. p.), Varga Sz. (Hegedűs K. a 90. p.), Novák Zs., Kesztyűs M. Vezetőedző: Horváth Ferenc. 
PTE-PEAC: Pölöskei – Varga B., Hawkins, Forró A., Bischoff, Bohata (Hadobás a 60. p.), Gelencsér B. (Wieland a 86. p.), Temesvári M., Takács M. (Udvari a 66. p.), Makai (Gelencsér G., 66. p.), Kása (Miltner a 60. p.). Vezetőedző: Lőrincz Antal. 

Mozgalmasan indult a mérkőzés, amelyen az első nagy gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott. A jobb oldali beadásra négy piros mezes hazai védő között Makai érkezett a legjobb ütemben, ám az ötösről Hegedűs kezébe fejelte a labdát. Néhány perc múlva érkezett a válasz. Egy jobb oldali beadást követően a hosszú oldalon helyezkedő Kesztyűs kapásból lőtt, de a labda a felső lécről az alapvonalon túlra perdült. A folytatásban többnyire a pécsiek térfelén folyt a játék, de csak néhány távoli lövés érte el Pölöskei kapust. 

A szünetet követően hamar megszerezhették volna a vezetést a házigazdák, de Novák elől a gólvonalon mentettek a védők. Továbbra is fölényben játszottak az újvárosiak, de a vendégek is kulturáltan adogattak a mezőnybe. A hajrához közeledve Temesvári kapott sárga lapot egy félpályánál történt durva belépőt követően. Ráadásul a hetvenhetedik percben egy visszahúzást követően begyűjtötte a második sárgát is, így kiállította őt a játékvezető. A hazaiak két perc múlva kihasználták létszámfölényüket. Egy balról érkező labdát a hosszú oldalról Varga fejelte középre, amelyet Novák stukkolt a kapuba. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt ismét megvillant az újvárosiak gólfelelőse. Egy hosszú indítást követően Novák Zsombor lefutotta a védőjét, majd nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába. Négy perccel később Szepessy Róbert egy balról érkező beadást előre vetődve fejelt kapura, ami Pölöskei lábát érintve jutott a gólvonal mögé. 

A forduló további eredményei: FTC II.–Monor 1–2, MTK Budapest II.–Paks II 1–2, ESMTK–Szolnoki MÁV FC 4–1, Dabas SE–Bánk-Dalnoki LA 2–1, Hódmezővásárhely–Iváncsa 2–1, Majos–Újpest FC II. 1–1, Bp. Honvéd-MFA II.–Ceglédi VSE 3–0. A Balassagyarmati VSE, valamint a Makó FC visszalépése miatt a Szekszárdi UFC és a Kecskeméti TE II együttese volt szabadnapos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában