Kézilabda

2022.11.18. 21:32

Bosszantó hibák és előremutató megoldások

Az Európa-bajnokság miatt szünet van a női kézilabda NB I.-ben, a DKKA csapata ezt az időt felkészülésre és feltöltődésre is felhasználta, ugyanis Rapatyi Tamás vezetőedző egy hét pihenőt adott a lányoknak, hétfőn kezdtek el dolgozni. A visszatérés után a Kohász szerdán zárt kapus edzőmeccsen fogadta az Alba Fehérvárt.

Gallai Péter

A fiatal Agócs Alexandra kezdőként kapott lehetőséget

Fotó: Laczkó Izabella

DKKA–Alba Fehérvár 29–30 (13–19) 
DKKA: Oguntoye – Agócs 3, Krupják-Molnár 5, Szalai 3, Weisheitel 2, Horváth 3, Kazai 5. Csere: Bartulovic (kapus), Nick 1, Farkas J. 3, Arany, Poczetnyik 1, Matucza 2, Fodor 1, Farkas K. 

Rapatyi Tamás vezetőedző a találkozót követően úgy értékelt, hogy az első félidőben abszolút nem azt csinálta a csapata, amit kellett volna, főleg védekezésben. 
– Nem volt meg az agresszivitásunk, szerintem fejben nem készültek fel a lányok a mérkőzésre, ami bosszantó volt. A támadás a harminc perc első felében még működött, de utána már azzal is voltak problémák. A fordulást követően viszont elég sok mindent láttam abból, amit előzetesen elterveztünk, hogy mit szeretnénk csinálni. Ez azért előremutató volt, a számszerű végeredmény ebben az esetben most másodlagos – mondta. 

Hozzátette, annak, hogy sok hiba csúszott a játékba és sok volt a kihagyott helyzet is, ugyan nem örül az ember, de ebben az időszakban még benne van a pakliban. Ez egy állapot, hiszen csak hétfőn kezdtek el újra dolgozni. 
– Nagyon hasznos edzőmérkőzés volt, és remélem, mindenki levonja belőle a megfelelő következtetéseket, hogy ebből lépjünk előre. A jövő héten Magyar Kupa-forduló vár ránk, senkit nem veszünk félvállról, az NB II.-es Ajkát sem. Minden lehetőséget fel kell használnunk arra, hogy gyakoroljunk, és minél pontosabban végre tudjuk hajtani azokat a feladatokat, ami rá van szabva egy-egy játékosra – jegyezte meg. 
Mivel a csarnokban nagyon hűvös van, ezért maximálisan, minden lehetséges módon igyekeznek odafigyelni arra, hogy elkerüljék az esetleges sérüléseket. – Siránkozhatnánk, de tudomásul kell venni a kialakult helyzetet, aminek nyilvánvalóan senki nem örül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában