Labdarúgás

2022.11.06. 22:45

Az első félidőben eldöntötték

A labdarúgó NB III közép csoportjának tizenhatodik fordulójában a Dunaújváros FC csapata vasárnap délután az Újpest FC második számú együttesét fogadta.

Gróf András

Novák Zsombor (9) duplájával kezdte a gólgyártást a DFC

Fotó: Laczkó Izabella

Dunaújváros FC–Újpest FC 4–0 (3–0) 
Dunaújváros FC: Hegedűs L. – Ferenczy, Hesz, Papp M., Galambos, Barna Zs. (Dorogi R. a 78. p.), Gosztonyi (Irmiás a 70. p.), Jakab D., Varga Sz., Novák Zs. (Szepessy R. a 78. p.), Csiki N. (Székely B. az 56. p.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. 
Újpest FC II: Miklós B. – Lukáts, Fehér, Eckl, Varga Gy., Szűcs Á. (Simon B. a 64. p.), Radosevic, Tóth Á. (Burzi a 64. p.), Mucsányi (Horváth D. a 78. p.), Geiger (Dékei a 78. p.), Tamási (Hajdu H. az 56. p.). Vezetőedző: Mundi Viktor. 

Remekül indult a találkozó a hazai együttes számára, hiszen már az ötödik percben megszerezték a vezetést. Csiki Norbert bal oldalról érkező beadását Novák Zsombor hat méterről fejelte a hálóba (1–0). A gól után kiegyenlített játékot láthattak a nézők, a vendégek csupán a szabadrúgásokból veszélyeztették a hazai kaput. 
A harmincnegyedik percben ismét Novák Zsombor volt a főszereplő. Ezúttal Varga Szabolcs jobbról középre adott labdáját fejelte a kapuba (2–0). Öt perccel később tulajdonképpen eldőlt a három bajnoki pont sorsa. Egy bal oldali sarokrúgást követően a hosszú oldalon helyezkedő Hesz Olivér bólintotta Miklós Benedek kapujába (3–0). 
A második félidő elején bátrabban futballoztak az újpesti fiatalok, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Az ötvenkilencedik percben növelték előnyüket az újvárosiak. 
Egy középpályás labdaszerzést követő gyors kontra végén a csereként beállt Székely Benedek lőtt hosszú sarokba (4–0). A hajrában ugyan mindkét kapu előtt adódott még gólszerzési lehetőség, de az eredmény már nem változott. 
 

A forduló további eredményei

Kecskeméti TE II–Bánk-Dalnoki LA 0–1, Ferencvárosi TC II–Cegléd 3–1, Paksi FC II–Monor 0–2, Szekszárdi UFC–Szolnoki MÁV FC 5–0, Dabas SE–ESMTK 2–1, Majosi SE–Iváncsa KSE 0–2, MTK II–PTE-PEAC 1–1. A Balassagyarmati VSE, valamint a Makó FC visszalépése miatt a Hódmezővásárhelyi FC és a Budapest Honvéd-MFA II gárdája szabadnapos volt. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában