Röplabda

2022.11.10. 21:47

A párharcban előny a Kazincbarcikánál

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján vereséget szenvedett a Dunaújvárosi KSE együttese. A szerdán este lejátszott találkozón háromjátszmás összecsapáson diadalmaskodott a Kazincbarcika együttese.

Gróf András

A dunaújvárosi együttes hullámzó teljesítményt nyújtott, a szettek között nagy különbség volt a játékukban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az extraligás ellenfél ellen kissé megilletődötten kezdett az újvárosi együttes. Ám a második játékrészben teljesen egyenrangú partner volt a DKSE gárdája. A harmadik játékrész azonban ismét a hazai gárdáról szólt. 

GreenPlan-VRC Kazincbarcika–Dunaújvárosi KSE 3:0 (17, 25, 14) 
GreenPlan-VRC Kazincbarcika: Moraes, Warzywoda, Blázsovics, Tarabus, Szabó D., Péter B., Kiss M. (liberó). Csere: Péter M., Garan, Czicz­lavicz, Budai, Páez, Csoma. Vezetőedző: Toronyai Miklós. 
Dunaújvárosi KSE: Kisházi, Tóth K., Raidel, Bohdan, Pavliuk, Laczi, Kuti M. (liberó). Csere: Farkas L., Gőczi, Pintér B., Béres (liberó), Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

Toronyai Miklós: – Remélem, rátaláltunk a helyes útra. Hosszú idő után megtapasztaltuk, milyen győzni. A második szett mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Sajnos olyan helyzetben vagyunk, amiben nem tehetjük meg, hogy ennyire belekényelmesedjünk a mérkőzésbe. Minden mással elégedett vagyok, de ilyen könnyelműséget nem követhetünk el. 
Tomanóczy Tibor: – Az első szettben nagyon gyengén, rengeteg hibával játszottunk. A második játszmában egy teljesen más arcát mutatta a csapat. Egészen a végjátékig négy-öt ponttal vezettünk, ám hajrában ismét előjöttek a hibáink. A harmadik szettet szinte feladta a csapat, nem volt megfelelő a hozzáállás. Egy, az Extraligába igyekvő csapattól ennél sokkal jobb teljesítmény várható el. Mivel a hétvégén nem játszunk az NB I.-ben, így az U20-as bajnokságra koncentrálhatunk. 
A párharc visszavágóját november 24-én 19 órakor rendezik a Dunaújváros Sportcsarnokban. 

Ezen a hétvégén az NB I.-ben nem lép pályára a Dunaújvárosi KSE együttese, mivel a Vidux-Szegedi VSE elleni idegenbeli találkozójukat már hamarabb lejátszották. A forduló további párosítása: Gamma Party.co–MEAFC-Miskolc, Dág KSE–Szolnoki RK. Ezúttal a TFSE gárdája lesz szabadnapos. 
Az alapszakasz jelenlegi állása: 1. Vidux-Szegedi RSE 15 pont (6 mérk.), 2. Dunaújvárosi KSE 11 pont (6 mérk.), 3. MEAFC-Miskolc 11 pont (5 mérk.), 4. Dág KSE 10 pont (5 mérk.), 5. TFSE 4 pont (6 mérk.), 6. Szolnoki RK 3 pont (5 mérk.), 7. Gamma Party.co 3 pont (5 mérk.). 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában