Jégkorong

2022.11.12. 21:41

A harmadik helyért a Sárközy emléktornán

A Sárközy Tamás Emléktorna szombati játéknapját a magyar–francia összecsapás nyitotta. A találkozó hosszabbításban dőlt el a franciák javára.

Agárdy Csaba

Ezúttal hosszabbítást követően maradt alul a válogatott Fotó: MJSZ/archív

Fotó: Nagy Gabor Sandor

MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG 1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–1 – hosszabbítás után)  

MAGYARORSZÁG: Hetényi Z. – Kiss Dániel, Horváth M. / Szirányi, Fejes / Stipsicz, Garát / Pozsgai, Nilsson (1) – Csányi, Németh K., Terbócs 1 / Kulmala, Sebők, Szigeti / Nagy Krisztián, Nagy G., Sofron / Erdély, Hári J., Galló. Edző: Kevin Constantine. 

FRANCIAORSZÁG: Junca – Spinozzi (1), Bourgeois / Esipov, Thiry / Guebey 1, Cantagallo / Onno, –  Maia (1), Colotti, Leclerc 1 (1) / Bougro, Fabre, Bozon / Ville, Simonsen, Farnier / Di Dio Balsamo, Koudri, Dair. Edző: Philippe Bozon Budapest, Tüskecsarnok, 1814 néző. V: Soós, Németh M., Szabó D., Váczi.  

Kapura lövések: 20–31.  

Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 3/0. 

Erre a meccsre megérkeztek a fehérváriak jégkorongozók – akik közül Németh Kristóf és a svéd származású Henrik Nilsson is a franciák ellen debütált a válogatottban –, és ez azt eredményezte, hogy sokkal kompaktabb lett a csapat játéka. Ennek megfelelően igen jó, nagy iramú első harmadot láthattunk, amelyben bár gól nem esett, de mindkét oldalon akadtak szépen kidolgozott helyzetek. A magyar csapat keretében hat dunaújvárosi nevelés, Hetényi Zoltán, Rajna Miklós, Kiss Dániel, Pozsgai Tamás, Nagy Gergő és Erdély Csanád szerepelt. 

A második harmad első felében két emberhátrányt is kivédekeztünk, a 32. percen azonban korongot vesztettünk a harmadunkban, Leclerc vitte a kapunk felé a korongot, passzolt a bal oldalon érkező Guebeyhez, akinek a lövésébe Pozsgai még próbált belevetődni, de a korong végül az időközben bot nélkül maradt Hetényi kapujában kötött ki (0–1). Rögtön ezután emberelőnybe kerültünk, de a legnagyobb egyenlítési lehetőségünk később hátrányból adódott: Erdély ugrott ki, s vitte egyedül a kapura a korongot, de lövésre már nem maradt lehetősége. 

A harmadik harmad elején ismét kaptunk egy fórt, de élni ezzel sem sikerült. A magyar gólra aztán egészen az 56. percig várni kellett, ekkor Nilsson adott egy remek passzt fehérvári klubtársának, Terbócsnak, aki a kapu felé tartva lenyomta a védőjét,és közelről a hálóba lőtt (1–1).  

Ezzel pedig hosszabbításra mentettük a meccset. A franciák tizenkilenc másodperc elteltével belőtte a számukra 2–1-es győzelmet érő találatot. 

Nyilatkozatok 

Kevin Constantine: – Egyelőre próbáljuk a saját stílusunkat megtalálni, és alkalmazkodni a játékrendszerhez. A védelmünk jól játszott és elsősorban erre is koncentráltunk ezen a mérkőzésen. A hoki legnehezebb része elsajátítani, és megszokni a támadások kivitelezését, mert ebben sokat nyomnak a latba az egyéni képességek és a játékosok közötti összhang. Ezért először a védelmünkre koncentrálunk.  

Philippe Bozon: – Nagyon fiatal és energikus csapatunk van, nagy munkát végeztek az elmúlt napokban, és a japánok elleni védekező hibáinkon is tudtunk javítani. Mivel rengeteg a fiatal, a taktika elsajátítása még időbe telik, de sokat foglalkozunk ezzel és egyre jobban megy a csapatnak.  

A csoport végeredménye

  1. Franciaország - 5 pont
  2. Magyarország - 3 pont
  3. Japán - 1 pont

A francia válogatott biztosan a tornagyőzelemért lép jégre vasárnap este, míg Magyarország válogatottja a harmadik helyért meccsel 15 órától a másik csoport (Ukrajna, Szlovénia, Olaszország) második helyezettjével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában