Galériával

2022.11.30. 20:38

A Gyere hokizni! újra a Vasváriban

Másodszor tartott roadshow-t a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) ebben a szezonban Dunaújvárosban, és másodszor volt házigazda a Vasvári Pál Általános Iskola.

Agárdy Csaba

Csúszka, az MJSZ kabalája mindig népszerű

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Másodszor tartott roadshow-t a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) ebben a szezonban Dunaújvárosban, és másodszor volt házigazda a Vasvári Pál Általános Iskola. Ez nem véletlen, hiszen „hagyományosan” ide járnak az Acélbikák hokis nebulói. 
Az MJSZ roadshow-ja, a Gyere hokizni! októberben már járt a Vasváriban, akkor a rendezők az alsó tagozatos gyerekeket próbálták a sportághoz csábítani. 

Orbán Attila, a dunaújvárosiak egykori válogatott hokisa ajándékokkal kedveskedett a kicsiknek Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Gyere hokizni! célja, hogy hasznos információkat nyújtson azoknak a szülőknek, akik a megfelelő sportot keresik gyermekük számára. Bemutatják a jégkorong előnyeit, hogy ezzel segítsék az utánpótlás toborzásának folyamatát. A kezdeményezés honlapja, a Gyerehokizni.hu összekötő kapocsként szolgál a jégkorongozás iránt érdeklődő gyerekek, a szüleik és az MJSZ által összefogott szakmai szervezetek között. 
Ezúttal az ovisokat szerették volna megnyerni a jégkorongnak. Revák Zoltán, a Dunaújvárosi Acélbikák sport­igazgatója elmondta, nem korai ebben a korban csábítani a gyerekeket. 

– A kicsiket korcsolyázni tanítjuk az „Ovi kori” programban. Közben megismertetjük velük a jégkorongot, többen meg is szeretik a sportágat, és a DAB játékosai lesznek. 
A jó hangulatú eseményre, akárcsak októberben, ezúttal is megtelt a Vasvári tornaterme, ahol játékos, interaktív keretek között találkozhattak a jégkoronggal a picik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában