Röplabda

2022.10.30. 20:04

Volt tartása a csapatnak a nehéz pillanatokban

Dunaújváros/Miskolc - A röplabda NB I alapszakaszában a Dunaújvárosi KSE együttese a múlt héten pénteken este a borsodi megyeszékhelyen lépett pályára, ahol ötjátszmás küzdelemben diadalmaskodott a MEAFC-Miskolc együttese ellen.

Gróf András

Joggal örülhettek a miskolci siker után a DKSE játékosai Fotó: LI

Fotó: LI

MEAFC-Miskolc–Dunaújvárosi KSE 2:3 (-19, -23, 16, 14, -13) 

Miskolci Egyetem Körcsarnok, 120 néző. 

MEAFC-Miskolc: 
McLaughlin, Kapusi, Csizmadia, Komlósi, Simkó, Kozsla, Karóczi (liberó). Csere: Szabó P., Kovács Z., Oláh M., Tóth T., Faragó. Vezetőedző: Bagó László. 

Dunaújvárosi KSE: Kisházi, Tóth K., Raidel, Winter, Pavliuk, Laczi, Kuti M. (liberó). Csere: Farkas L., Bohdan, Gőczi, Pintér B., Szalai K., Béres (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

Három nappal a találkozó előtt az újvárosi klub vezetői csak reménykedtek abban, hogy megérkezik a kubai Quintana Hechavarria Raidel nemzetközi játékengedélye, de az utolsó pillanatban befutottak a hivatalos papírok, így bemutatkozhatott a légiós. Negyvennégy perc játékot követően kétszettes előnybe kerültek az újvárosiak, de ugyanennyi idő alatt a házigazdáknak sikerült egyenlíteniük. A kiegyenlített döntő szettben azonban a vendégek koncentráltak jobban. 

Bagó László: – Adtunk két szett előnyt a Dunaújvárosnak. Pontatlanok voltunk, és a védekezésünk sem állt össze. Talpra tudtunk ugyan állni, de a mérkőzést már nem sikerült lezárni. 

Tomanóczy Tibor: – Gratulálok a Miskolcnak és a csapatomnak is. Nagyot küzdött mind a két együttes. Örülök, hogy a hajrában volt erőnk felállni. Az ötödik szettben több ponttal is vezetett a Miskolc, de volt tartása a csapatnak a nehéz pillanatokban. 
A forduló további eredményei: Gamma Party.co–Dág KSE 0:3 (-15, -15, -18), Vidux-Szegedi RSE–TFSE 3:0 (14, 22, 16). Ezúttal a Szolnoki RK gárdája volt szabadnapos. Az alapszakasz jelenlegi állása a következő: 1. Vidux-Szegedi RSE 13 pont (5 mérk.), 2. Dág KSE 10 pont (5 mérk.), 3. MEAFC-Miskolc 10 pont (4 mérk.), 4. Dunaújvárosi KSE 8 pont (5 mérk.), 5. TFSE 4 pont (5 mérk.), 6. Szolnoki RK 3 pont (4 mérk.), 7. Gamma Party.co 0 pont (4 mérk.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában