Jégkorong

2022.10.03. 22:16

Végül már nem volt meg bennük a vadászösztön

A Ferencvárost fogadta vasárnap lapzártánk után a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában. A DAB sokáig tartotta magát az utolsó négy év magyar bajnoka ellen, de végül érvényesült a papírforma.

Agárdy Csaba

Jakob Stan, a DAB szlovén légiósa vérét adta a Ferencváros ellen

Fotó: Ihász Martin

A Ferencváros a magyar bajnoki cím mellett 2019 és 2020-ban megnyerte az Erste Ligát, legutóbb pedig második lett. (A magyar bajnoki cím az Erste Ligában legjobban szereplő magyar csapaté lesz.) 
 

A találkozó utáni edzői nyilatkozatokból kiderül, hogy Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője is dicsérte a dunaújvárosiakat. 
Niko Eronen, a DAB vezetőedzője: – Nagyon sajnálom ezt a találkozót, mert szinte mindenben ott voltunk ellenfelünk szintjén ma este. Megvoltak azok a dolgok a ­jégen, amit oda szerettünk volna tenni, ezért nagyon büszke vagyok a csapatra azért, ahogy ma játszott. Nagy árat fizettünk sajnos a kissé könnyű síppal befújt kiállításért, illetve az azt követő hibánkért a véghajrában, abból megszerezték a második gólt, és ott egy kicsit lefagytunk, nem volt bennünk már meg a vadászösztön, mint korábban. Ezzel együtt büszke vagyok arra, ahogy ma játszottunk, fáj a szívem, hogy nem szereztünk pontot, megérdemeltük volna. 
 

Fodor Szabolcs: – Nagyon gyors, jó meccset láthattak a szurkolók ma este. Az első két harmadban volt azért nálunk egy kisebb káosz a szisztémával kapcsolatban, tudunk ennél jobbak is lenni, de örömteli, hogy így is győztünk. A harmadik húsz percben viszont nagyot küzdöttek a srácok, ott keményen meg kellett dolgozni a második gólért, ami fordulópontja volt a meccs­nek. Nagyon jó Dunaújvárost sikerült ma legyőznünk, amelynek remek volt a kapusteljesítménye, és bár taktikailag tudunk még jobbak lenni, azért minden dicséret megilleti a srácokat, különösen a harmadik harmadban nyújtott teljesítményért. 
A héten nem vár könnyű feladat a DAB-ra, hiszen három mérkőzést játszik Erdélyben, és ahogy mondani szokás, a magyarországi csapatok nem győzni járnak oda. Az Acélbikák sorozata pénteken magyar idő szerint 17.30 órakor Brassóban kezdődik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában