Vízilabda

2022.10.19. 22:00

Végül magabiztos siker a III. Kerület ellen

Szerdán este a fővárosban folytatta bajnoki szereplését a DFVE női vízilabda együttese. A szoros első negyed után a remek védekezésére építve behúzta második sikerét is dunaújvárosi csapat a III. Kerületi TVE gárdája ellen, akik nagy küzdelemre késztették a vendégeket.

Gallai Péter

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Győrrel szemben fölényesen megnyert első hazai meccs után négy nappal újabb, szintén nem megoldhatatlan feladat várt a lányokra idegenben. Persze a hazaiak meg arra készültek, hogy megnehezítsék vendégeik dolgát annak ellenére, hogy csak tizenkettes kerettel tudtak kiállni. Nos, ez az első negyedben sikerült is, Kudella két, majd az olimpiai bronzérmes Gyöngyössy egy találatára csak Garda tudott felelni. Aztán Dobi hozta közelebb az újvárosiakat, majd Garda utolsó másodperces lövésével megint egál volt az állás. A második nyolc percben aztán gyorsan ellépett kettővel a DFVE, s ez az előny maradt a játékrész végére is. 

A fordulást követően a mezőnyben birkóztak egymással a csapatok, a kimaradt lehetőségek után aztán Mahieu centerből növelte háromra a vendégek előnyét. A folytatásban is lehúzta hátul a rolót a DFVE, azonban a dunaújvárosi akciók sem vezettek eredményre a negyed végéig. A záró etapban sem változott percekig a játék képe, aztán Dobi végre utat talált a fővárosiak kapujába, 4-8. Nagyon hosszú gólcsendjét Hajdú törte meg a hazaiaknak, így látótávolságon belül maradtak, azonban Sümegi és Kardos Dominika akcióból betalált, így végül magabiztossá téve csapatuk győzelmét. A siker érdekében nagyot „melózott” Mucsy és Garda, a kapuban pedig Maczkó remekelt, aki hatvannégy százalékos hatékonysággal zárt.

III. Ker. TVE – DFVE 5-10 (3-3, 1-3, 0-1, 1-3)

III. Kerület: Torkos – Illés H., Keresztes, Hnatyszyn, Kudella 3, Gyöngyössy A. 1, Hajdú 1. Csere: Kiss, Zöld, Gasparics. Vezetőedző: Lukács Dénes. 

DFVE: Maczkó – Dobi 2, Szabó 1, Mahieu 1, Garda 3, Mucsy, Sümegi 2. Csere: Sajben N. Horváth, Jonkl, Kardos D. 1, Erdélyi, Kardos L., 

Gól emberelőnyből: 3/12, illetve 4/7.

Gól ötméteresből: 0/0, illetve 1/1.

A forduló további eredményei: Szeged – Ferencváros 7-16, Győr – UVSE 4-19, Eger – Tatabánya 24-5, Szentes – BVSC 5-9. 

A DFVE számára nem kell sokat várni a következő találkozóra, ugyanis pénteken 11 órakor a Szegedet fogadják a válogatott szünet előtti utolsó meccsen.

Vezető képünk archív. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában