Pécsi csata előtt

2022.10.09. 08:27

Nagy kihívás előtt áll a Dunaújváros Futsal csapata

A Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport 7. fordulójában komoly feladat vár az újvárosiakra: a PTE PEAC-B BUILD&TRADE lesz az ellenfelük. A mérkőzést Pécsen, a Lauber Dezső Sportcsarnokban játszák hétfőn este nyolctól.

Balogh Tamás

Idegenbe látogatnak a dunaújvárosiak

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A pécsiek jelenleg a hatodik helyet foglalják el a bajnoki tabellán, három pontos az előnyük a nyolcadik helyre sodródott újvárosiak előtt. Gyorsan tegyük hozzá, hogy egy mérkőzéssel többet játszottak. A három győzelmükkel szemben ugyanannyi vereséget szenvedtek. Ez még így is elég a pillanatnyilag kényelmes hatodik helyük megtartására. Időrendi sorrendben nagy falatnak a TFSE-BESTRONG (bár idegenben is csak egy 2-1-es zakóval)az UTE, illetve a MAD Dogs bizonyult a számukra.  

Úgy tűnik, hogy a dunaújvárosiak egy idegenbeli győzelemmel, és egy azt követő jó szériával fölzárkózhatnak az élvonalhoz. Egy kevésbé szerencsés eredmény azonban a sok munkával már egy kicsit elhessegetett keserű idők hangulatát hozná vissza. Szemre is látszik az elvégzett munkájuk és annak az eredményeként az egymást követő élesedő küzdelmeik. Az út, amire léptek jónak látszik, de az eltelt idő még nem volt elegendő a könyörtelen, győzelemre törő játékuk folyamatos bemutatására. Amikortól azt negyven percen át a pályára tudják vinni, akkor a Mad Dogs, és a Haladás színvonalú meccseken megszerezhetik a három pontokat.

Mit tervezel a következő meccsre a Pécs ellen idegenben? - kérdeztük Tóth Árpádot a Dunaújváros edzőjét.

Nem lennék sportember, ha nem úgy mennék föl a pályára, hogy nyerni akarok. Javulnunk kell, de van is mire építeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában