Jégkorong

2022.10.06. 21:51

Egy döntetlen és egy vereség a nyitányon

Egy döntetlen, egy vereség a dunaújvárosi hokicsapatok szerdai mérlege a jégkorong Magyar Kupában: a DAB nem bírt Miskolcon a DVTK akadémistáival (3–3), amíg az Andersen Ligában érdekelt Worm Angels 7–2-re kikapott a MAC Ikonok vendégeként.

Szabó Szabolcs

Pinczés Oliver szerezte a DAB idei első kupatalálatát

Fotó: Laczkó Izabella

A miskolci találkozón előzetesen a Dunaújvárosi Acélbikák számítottak esélyesnek, ám a DVTK tehetséges fiataljai alaposan megnehezítették Niko Eronen csapatának dolgát. A házigazdák a véghajrában döntetlenre mentették a kupatalálkozót. 
 

DVTK Jegesmedvék Akadémia –Dunaújvárosi Acélbikák 3–3 (2–2, 0–0, 1–1) 
DVTK: Hegedüs – Fazakas, Ujj, Trozsák, Csiki 1, Griaznov – Molnár, Petko, Károly Róbert, Popov, Polukeev – Szalay 1, Illés, Rőczei 1, Pásztor, Tóth – Gere, Gáspár, Barkó, Sánta, Mészáros. Vezetőedző: Rusznyák Szilárd. 
DAB: Jarvinen – Brus, Lammi, Horváth, Marosi, Stan – Erdély, Léránt R., Szabó, Tamás, Török – Svars, Vas, Dézsi, Ödman, Pinczés 1 – Gál, Somogyi, Niskanen 1, Strenk, Valtola 1. Vezetőedző: Niko Eronen. 
A dunaújvárosiak némileg átalakított kerettel kezdtek, az Erste Ligában kevesebb játékpercet kapó hokisok bizonyíthattak. A DAB-ban bemutatkozott az új igazolás, a lett Svars. A kupacsatát a DVTK akadémistái kezdték jobban, a 13. percben Rőczei előnyös találatával már 2–0-ra vezettek. Még az első játékrészben egalizáltak az újvárosiak: előbb Pinczés, majd a finn Valtola volt eredményes (2–2). A kiegyenlített középső húsz perc után a vendégek Niska­nen góljával átvették a vezetést a 47. percben, ám a miskolciak a vége előtt 77 másodperccel Szalay előnyös góljával döntetlenre mentették a párharc első meccsét. A visszavágót október 18-án este (20.40) rendezik a helyi jégcsarnokban. 
 

Az Andersen Ligában (Liga 2) érdekelt Worm Angels a MAC Ikonok vendégeként kezdte a sorozatot. 
MAC Ikonok– Worm Angels 7–2 (2–0, 2–2, 3–0) 
MAC: Kapin – Horváth 1, Lakatos, Jászai 1, Kedves, Tornyai – Oroszi, Surányi, Kőrösi, Sebestyén 2, Szlépka – Bíró, Eperjes 1, Németh Á. 2, ­Schmál, Vajda. 
Vezetőedző: Gergely Kristóf. 
Worm: Pinczés – Bontovics, Mestyán, Borbás, Kiss, Papp 1 – Bogó, Jobb, Gebei, Győri, Németh P. 1, – Bába, Szepessy M., Szepessy B., Tarcsi. Vezetőedző: Láng Zoltán. A MAC a második harmad elején már 3–0-ra meglépett, innen Papp és Németh Péter góljával visszajött a meccsbe a Worm (3–2), ám a folytatásban ismét a hazaiak akarata érvényesült, akik végül is ötgólos sikert arattak (7–2). A párharc második felvonását október 19-én (20.40) rendezik Dunaújvárosban. 
 

Erdélyben a pontszerzés is bravúr lenne a dunaújvárosiaktól

Három mérkőzést játszik egymás után a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Ers­te Ligában. Pénteken magyarországi idő szerint 17.30-kor a Corona Brassó otthonában kezd a DAB, majd másnap Gyergyószentmiklóson szerepelnek a dunaújvárosiak (17.30). A DAB erdélyi vendégjátékát vasárnap Csíkszeredában fejezi be (17.30). A magyarországi klubok edzői úgy szoktak nyilatkozni, hogy Erdélybe nem győzni járnak. Forró hangulatúak a mérkőzések, és időnként – ahogy mondani szokás – a játékvezetők megfújják a hazai pályát. Az Acélbikák szeretnének a rájátszásba bekerülni, de ehhez bravúrokra lesz szükség, és ezeket a bravúrpontokat jó lenne, ha a csapat Erdélyben elkezdené gyűjteni.

Agárdy Csaba


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában