Kézilabda

2022.10.04. 20:08

Edzőmeccsen gyakorolnak

A két és fél hetes bajnoki szünet alatt is folyamatosan készül a DKKA kézilabda-együttese. Rapatyi Tamás csapata, hogy ne essen ki a ritmusból, a legutóbbi bajnokin legyőzött MTK Budapest ellen játszik szerdán délután edzőmérkőzést a fővárosban.

Gallai Péter

Arany Rebekáék a szeptember 24-i bajnokin két góllal nyertek az MTK ellen

Fotó: Laczkó Izabella

– Nem teljes kerettel tudtunk dolgozni az elmúlt héten, Agócs Alexandra és Kecskés Noémi a junior válogatottnál volt, Oguntoye Viktória a szlováknál, ő csak kedden kapcsolódott be a munkába, Saskia Weisheitel és Farkas Johanna pedig kisebb sérülés miatt nem állt rendelkezésre – kezdte Rapa­tyi Tamás a helyzetjelentést érdeklődésünkre. 
 

Elmondta, a többiekkel az elkezdett taktikai munkát folytatták, illetve kielemezték a hibákat, azokat figyelembe véve céltudatosan gyakoroltak és építkeztek a hatékonyabb támadójáték érdekében. Védekezésben pedig új formációkat próbáltak ki. 
A győztes MTK elleni bajnoki után nem volt szükség rá, hogy külön pihentesse a csapatot, a szokott menetrend szerint mentek tovább, ennek részeként pedig ma ismét a fővárosiakkal játszanak. – Az eddig gyakoroltakat szeretném megnézni a szerdai edzőmeccsen, de akadnak nehézségeink. Mivel Johanna még nincs tökéletes állapotban, lehet, kihagyja a meccset, nem kockáztatunk. Sasi (Weisheitel – a szerk.) lába szépen gyógyul, de ő sem fog még akkora terhelést kapni. Az a legfontosabb, a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira mindenki egészséges legyen, a jövő szerdai meccsig a leghangsúlyosabb feladat a védekezés csiszolása. Hosszú folyamat, mire megtanulja a csapat azt, amit szeretnénk látni. Ma az eredmény másodlagos lesz a hiányzók miatt is, az fog érdekelni jobban, az újdonságokat milyen eredményesen tudjuk megvalósítani, számomra ez a legfontosabb – tette hozzá. 
 

A vezetőedzőnél rákérdeztünk, miként értékeli a négy forduló alatt szerzett öt pontot, amivel jelenleg ötödik helyen állnak a tabellán. Rapa­tyi Tamás maximálisan elégedett ezzel, ahogyan a játékosokkal is. 
– Lehet vitatkozni a Fehérvár elleni döntetlennel, de egy hasonló képességű rivális ellen szereztünk pontot idegenben úgy, hogy teljesen új felfogásban kezdtünk játszani. Mindenképpen dicséretes az eddigi teljesítmény, aminek nagyon örülök, a lányoknak jár az elismerés, hogy milyen munkát végeztek a felkészülés alatt – hangsúlyozta. 
A szakvezető korábban kiemelte a védekezés fontosságát, s a DVSC elleni találkozót leszámítva, ennek hatékonysága a többi meccsen már látszott, hisz’ a legtöbb gól, amit kaptak, huszonhat volt. 
– Jó úton haladunk, annak az elképzelésnek megfelelően, ahogyan szeretnénk, sem hátrébb, sem előrébb. Persze nem dőlhetünk hátra, hogy rendben vagyunk. Azt szeretném, hogy az ilyen szintű csapatok ellen ezen a szinten tudjuk tartani a védekezést. Nyilván, lesznek olyan találkozók, amikor többet kapunk, mert egy gyors, rohanós meccsen, értelemszerűen nem ennyi esik. Ám mindenképpen ezt a részt uralni szeretnénk a játékunkban – zárta. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában