Birkózás

2022.10.03. 23:04

Dobogó az országos diákolimpia döntőjén

A DKSE birkózói, illetve fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, EVSE) az elmúlt időszakban több megmérettetésen vettek részt. Abonyban a meghívásos diák II. és gyermek korcsoportos versenyt rendezték meg. A fiataloknak jól sikerült az első felkészülési tornájuk.

Gallai Péter

A diákolimpiai döntőben: balról Fehér Krisztián edző, Miklósics Roland, Garbacz Bence, Veréb Dávid, Piros Tibor edző

Fotó: DKSE

Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint a diák II. korosztályban (29 kg) Rafael Krisztián első körben a saját csapattársával küzdött, és legyőzte Kovács Kornélt. Előbbi döntőbe jutott, utóbbi vigasz­ágra került, ahol magabiztos birkózással a bronzéremig menetelt. Krisztián a döntőben pontozásos vereséget szenvedett. Gyermek I. korosztályban (22 kg) Erdősi Krisztofer a döntőben sajnos többször hibázott, így ezüstérmet szerzett. Biró Gergő szintén második helyen zárt. 
 

A következő verseny a szeptember végén Hajdúszoboszlón rendezett U15-ös diákolimpia országos döntője volt kötöttfogásban. 
– Veréb Dávid a tavalyi nemzetközi versenyen elszenvedett sérülést követően közel egy év kihagyás után újra szőnyegre lépett. Elsőéves serdülőként +85 kg-ban indult 88 kilóval, a csoportban a legkisebbel. Dávid az első két mérkőzését nyerte, így bekerül az elődöntőbe, ahol a 120 kg-os idősebb ellenfele várta, sajnos pontozással kikapott. A bronzmeccsen fogadta a csoport legnehezebb ellenfele, 170 kg-os mért súllyal. Ezzel a tömeggel Dávid sajnos nem bírt, a pontszerző ötödik helyen végzett – ismertette a vezetőedző. 
 

Garbacz Bence súlycsoportot váltott (41 kg-ban indult), de már erre a versenyre is fogynia kellett, amit nagyon szépen abszolvált. Az első fordulóban egy régi ellenfelével mérkőzött, akit még nem sikerült legyőznie. A papírformának megfelelően kezdődött a meccs, 4–0 ceglédi vezetéssel mentek szünetre a versenyzők. A második menetben Bence vette át az irányítást és egy szép, négypontos dobással már ő vezetett. Sajnos az előnyt nem tudta megtartani, az utolsó percben hibázott, amit ellenfele kihasznált és tusgyőzelmet aratott. A második körben a súlycsoport esélyese ellen a bravúr elmaradt. – Bencén látszik a fejlődés, de fizikálisan még el van maradva a mezőny nagy részétől, a heti rendszeres edzésekkel ezt a különbséget szeretnénk ledolgozni – mondta. 
Miklósics Roland (62 kg) szabadfogású, ezért a tisztes helytállás volt a célja. Két mérkőzést birkózott, becsületesen küzdött, de nem jutott a legjobb hat közé. – Összességében meg vagyok elégedve a versenyzőkkel, amit kértem, próbálták betartani és bátran küzdöttek az utolsó pillanatig. Hamarosan lehet javítani a szabadfogású döntőn – zárta Tombor István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában