A DKSE együttese hozta a kötelező győzelmet a második körben

2022.10.09. 17:30

A röplabdázók hazai sikere

Az NB I-es röplabda-bajnokság alapszakaszának második fordulójában megszerezte első győzelmét a Dunaújvárosi KSE együttese. Az újvárosiak a szombati találkozón hazai pályán a Gamma Party.Co gárdáját múlták felül.

Gróf András

Fotó. Laczkó Izabella

Fotó: LI

Dunaújváros - A DKSE csapatában már pályára léphetett az ukrán Velychko Bohdan, de a kubai Raidel Quintana játék­engedélye még mindig nem érkezett meg. 

Dunaújvárosi KSE– GAMMA PARTY.CO 3:1 (19, -21, 18, 14) 

Dunaújváros Sportcsarnok, 70 néző. Vezette: Szabó Zsolt, Kiss Zoltán Attila. 
Dunaújvárosi KSE: Winter, Tóth K., Pavliuk, Farkas L., Bohdan, Laczi, Kuti M. (liberó). Csere: Szalai K., Gőczi, Pintér B., Vida, Kisházi, Béres. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 
Gamma Party.Co: Kocsondi, Tarr L., Nagy P., Báder I., Katona, Juhász B., Paesa (liberó). Csere: Balogh B. Vezetőedző: Kovács Sándor. 
Az első játszmát a házigazdák kezdték jobban, de a játékrész közepén egyenlítettek a vendégek. A végjátékban azonban ismét az újvárosiak akarata érvényesült, így huszonegy perc alatt sikerült megnyerni a játékrészt. A második szett eleje kiegyenlített játékot hozott, de a folytatásban négypontos előnyre tettek szert a hazaiak. A hajrában azonban egyenlítettek a fővárosiak, és meg is nyerték a játszmát, amivel kiegyenlítették az állást. Tomanóczy Tibor tanítványai újra előnybe kerültek a harmadik játszma elején, amit fokozatosan növelve meg is nyertek. A negyedik játékrész elején még próbálták a lépést tartani a vendégek, de a DKSE hamar jelentős előnyt szerzett, így minden benevezett hazai játékos pályára léphetett. 

 

Tomanóczy Tibor: – Örülök, mert hoztuk a kötelező győzelmet, és annak is, hogy mindenki pályára tudott lépni. A második szettben a felállást én kavartam egy kissé túl, de a harmadik és a negyedik játékban minden rendeződött. Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, és bízom abban, hogy a következő mérkőzést ilyen felfogásban játsszuk majd. 
Kovács Sándor: – Az egész mérkőzés egy hullámvasút volt számunkra. Sajnos minden szett elején beragadtunk, ami egy ilyen ellenfél ellen nem fér bele. Nyitásunk és nyitásfogadásunk nem volt túl hatékony, ami miatt a játékunk kiismerhető lett, és az agresszívan játszó ellenfelünk ezt ki is használta. 
A forduló további eredményei: Szolnoki RK– MEAFC-Miskolc 0:3 (-15, -19, -21) TFSE–Dág KSE 1:3 (22, - 9, -15, -23). A Vidux-Szegedi RSE gárdája szabadnapos volt. Az alapszakasz jelenlegi állása: 1. Dág KSE 5 pont, 2. Dunaújvárosi KSE 4 pont, 3. MEAFC-Miskolc 3 pont, 4. Vidux-Szegedi RSE 3 pont, 5. TFSE 3 pont, 6. Szolnoki RK 0 pont, 7. Gamma Party.Co 0 pont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában