Labdarúgás

2022.10.06. 22:14

A Rácalmás nem tud hibázni

A Fejér megyei labdarúgó III. osztály déli csoportjában jól megy a Duna menti csapatnak, mert eddig minden meccsét megnyerte. Ha így folytatja, nem elképzelhetetlen, hogy a bajnokság végén is az élvonalban találjuk a Rácalmást. A cél, ahogy az idény elején megfogalmazta: a dobogóra kerülés.

Horváth László

A Rácalmás (zöld mezben) tovább folytatta a menetelést – hat meccs, hat győzelem

Fotó: Horváth László

A Horfer Serleg csoport hetedik fordulója után változatlanul a Besnyő vezet, de csak meccselőnnyel a Rác­almás előtt. Az ötödik helyig szintén megmerevedett a tabella, így maradt az Alap, Nagylók, Kulcs sorrend. A középmezőnyben viszont már láthatunk helycseréket. A Szabadegyháza-Sárosd II. és Sárszentágota is hármat lépett előre. Előbbiek a kilencedikről a hatodikra, utóbbiak a tizenkettedikről a kilencedik helyre ugrottak. A lista végi négyes fogatban Kőszárhegy, Vajta, MPF-Ráckeresztúr és Dég foglal helyet. 
 

Rácalmás–Kulcs 1–0 (0–0) 
Rácalmás: Farkas – Molnár, Domak (Horváth 92.), Juhos (Suplicz 69.), Pásztor, Balogh (Hatvany 84.), Hír, Bartók (Gergelyfi 46.), Pinte (Hornyák 75.), Szeitz, Illés. 
Kulcs: Murvai – Cseresnye (Koz­ma 76.), Németh, Ócsai (Seres 87.), Molnár (Balla 70.), Mács­falvi, Cserkuti, Godó, Völcsei, Szabó, Horváth (Plézer 70.). 
 

A szomszéd települések találkozói mindig nagy közönséget vonzanak, hiszen nemcsak a sportpályán találkoznak a községek lakosai egymással, de sok esetben családi, vagy éppen kulturális kapcsolatok is összekötik őket. Ezért sem kell csodálkozni a különleges hangulaton, ami a mérkőzéseket övezi. Csak egy példa: Garda István, a Rácalmás elnöke hagymás zsíros kenyeret kínálva járta a szurkolói tábort, a hazait és a vendéget egyaránt, kellemes időtöltést kívánva. A pályán közben pedig ádáz, de sportszerű küzdelem folyt, s kérdés volt, ki lövi az első gólt? 
Erre a pillanatra ötvenhét percet kellett várni, mikor a rácalmási Domak Patrik talált be egy kipattanó labdából a vendégek kapujába. Ezzel el is döntötte a három pont sorsát. A kulcsiak becsülettel küzdöttek, de a bőségesen adódó helyzeteiket nem tudták végül gólra váltani. 
Boncz Gábor, a Rácalmás edzője így értékelt: – Az első játékrész a Kulcs csapatának állt. A második egy kicsit nekünk. Összességében nagyon kiegyensúlyozott mérkőzést vívott egymással a két csapat. Mi pedig mindent megteszünk, hogy a legjobb eredménnyel zárhassuk az őszi fordulókat. 
A forduló további eredményei: Kőszárhegy–Cece 4–2, Lajoskomárom II.–Besnyő 0–2 Nagylók–Szabadegyháza-Sárosd II. 0–5, Ráckeresztúr–Alap 0–2, Sárszentágota – Dég 5–0. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában