Megvan a keret

2022.09.22. 14:00

Négy dunaújvárosi tornász lesz ott a szombathelyi Világkupán

Megvan a női csapat a hazai rendezésű Torna Challenge Világkupára. Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondta, a vb-re való felkészülésben fontos szerepe van a szombathelyi viadalnak. Ezért a célok között elsősorban a minél több hibátlan gyakorlatot jelölte meg.

MATSZ

Kovács Zsófia és több dunaújvárosi tornász is ott lesz Szombathelyen Fotó: MATSZ/Freschli József

Fotó: Freschli Jozsef

Október első hétvégéjén Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Székely Zója és Makovits Mirtill lép szerekhez Szombathelyen. Kovács gerendán és felemáskorláton, Mayer Gréta ugráson és talajon, Makovits gerendán, míg Székely felemáskorláton lesz érdekelt.

Rendező országként lehetőségünk van további két tornászt indítani versenyen kívül, így Makai Lilla korláton és gerendán, Szilágyi Nikolett pedig ugráson és talajon lesz szólítva. Eredményük tájékoztató jellegű lesz, szakmailag fontos visszacsatolás, hogy ők hol tartanak most. A többieknél természetesen minél több döntőre, és a lehető legjobban kivitelezett gyakorlatokra számítok” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A szombathelyi Torna Challenge Világkupán 27 nemzet versenyzői indulnak majd. 

Irány Párizs 

A szombathelyi Vk-t megelőzően ezen a hétvégén a Kovács Zsófia, Mayer Gréta (mindkettő DKSE), Szilágyi Nikolett (UTE), Székely Zója (Postás SE) alkotta négyes szerepel a szeptember 24-25-én zajló Challenge Világkupán.
A megmérettetésen ezúttal a magyarok közül csak a női tornászok indulnak. A párizsi viadal különlegessége, hogy a korábban három, olykor négy nap helyett ezúttal mindössze két napba sűrítik a versenyprogramot. Szeptember 24-én a férfi-női selejtezőket rendezik, amelyek fél kettőtől egészen fél tízig tartanak, hiszen minden szeren ekkor tartják a kvalifikációt. Szeptember 25-én, vasárnap pedig a szerenkénti finálékra kerül sor. A tervek szerint Szilágyi Nikolett ugráson és talajon, Mayer Gréta gerendán, ugráson és talajon szerepel, a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia felemáskorláton és gerendán, míg Székely Zója felemáskorláton mutat be gyakorlatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában