Már ötödször lettek az elsők

2022.09.26. 14:00

Bravúros Dunaferr siker az Alcufer Kupán

Az Alcufer Kupa védőjeként érkezett a Dunaferr csapata szombaton Gyirmótra, hogy megismételje előző sikerét. Ez sikerült is, amelyről Tóth Imre a csapat vezetője számolt be lapunknak.

DH-információ

Hatalmas étkezősátor, szendvicsek, pogácsák, italok fogadták a tizedik alkalommal megrendezett Alcufer Kupa csapatait, szeptember 24-én, szombaton a csodálatos Győr-Gyirmóti Stadionban.  A szervezőbizottság kis ajándékokkal kedveskedett és a forgatókönyv szerint meg is kezdték a helyszíni élő sorsolást. Közel harminc, egészen pontosan 28 nagy cég, vállalkozás, hivatal jelezte részvételi szándékát. 

Tóth Imre csapatvezető, mellette a csapat tagjai (balról-jobbra): Horváth Csaba, Petrás Gábor, Huber Balázs, Hatvany Attila, Bencze István, Ifj. Dorogi Viktor, Bánfalvi Balázs, Barsch Gábor, Pál Milán, Takács Szabolcs
 

Köztük olyan patinás vállalatok, mint az Audi Motor Hungária Kft, a GYSEV Zrt., a Busch-Hungária Kft., a Magyar Suzuki Zrt. vagy éppen Olaszországból az ABS S.p.A.. Érdekesség, hogy a Suzuki csapata már Olaszországból is jött haza tornagyőzelemmel, de ennek ellenére a Dunaferr csapatát szerették volna leginkább elkerülni az ellenfelek, hiszen a Dunaújvárost képviselő alakulat négyszeres győztesként, címvédőként érkezett a kupára. 

Az eredmények köteleznek 

A csapat azonban nem a legjobb előjelekkel készült a tornára, hiszen sérült és beteg távolmaradók mellett kellett összerakni egy ütőképes, a Dunaferr kispályás labdarúgó csapatának eredményeihez méltóképpen szereplő gárdát. 

 

A sorsolást követően négycsapatos csoportba kerültek az újvárosi fiúk, ahol először a Karcagról érkező E-HULL Kft. várt az együttesre. Nagy csatában 1-0 arányban sikerült a nyitó meccset megnyerni. A folytatásban az első meccsét 6-0 arányban nyerő Győr-Szol Zrt. következett, akikkel gól nélküli döntetlent játszott a Dunaferr. A csoport utolsó meccsére aztán megtáltosodott a gárda és az Ajkai Poppe és Potthoff Kft. együttesét 11-0-ra győzték le, így a csoportelsőséget is megszerezték. 

Éles meccsek – kiesési szakasz 

A kieséses szakaszban viszont nagyon nehéz ágra került a Dunaferr. A tavalyi döntős GyMSM Kormányhivatallal kellett szembenézniük. Őket hatalmas csatában (vesztett helyzetből) tavaly az aranymérkőzésen 3-1 re verték a fiúk, most viszont az ellenfél lényegesen megerősödve és nagyon elszántan készült a visszavágásra. Meg is szerezték a vezetést és ezt követően csakúgy, mint egy éve, rendkívül szívósan védekeztek, a kapusuk pedig remekül védett. Nem is sikerült gólt szerezni ellenük a rendelkezésre álló időben, viszont a játékvezető egy percet hosszabbított, hiszen volt egy kis időhúzás, és egyéb szituációkban is állt a játék. Ebben az egy percben egy formás, gyors akció végén Petrás Gábor a hálóba vágta a labdát, így lett 1-1. Jöhettek a büntetők. A dunaújvárosi portás Barsch Gábor egyet hárított, a Dunaferr pedig mindhárom hetesét belőtte, így a legjobb nyolc csapat között találták magukat.

 

A titkos esélyes ellen 

A torna titkos esélyese a MÉH Zrt várt a dunaújvárosiakra. Nagyszerű felépítésű játékosokból álltak a győriek és jelezték, hogy nagyon készültek. Sajnos ez be is bizonyosodott, mert rendkívül szervezetten védekezve, remek kontrákat vezetve fociztak, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis a szünetben már 2-0-ra vezettek. A második játékrész első percében előbb egy klasszis góllal egyenlített a Dunaferr, majd a győri csapat egy öngólt is összeügyeskedett, így megint nyílttá vált a továbbjutás kérdése. A hajrában azonban az ellenfél ismét betalált és elúszni látszott a négy közé jutás. Az utolsó percekben azonban ismét egyenlítettek a dunaújvárosiak (3-3), így ismét a büntetőrúgásokra bízta a két csapat a győzelmet. Itt megint a kapus, Barsch Gábor volt a nyerő ember. A Dunaferr játékosai berúgták mindhármat, a MÉH Zrt, egyet elhibázott, így jöhetett az elődöntő.

Úton a győzelem felé 

Az elődöntőben a Győri Tűzoltóság igen masszív csapata szeretett volna megálljt (!) parancsolni az újvárosiaknak, de ekkor már nagyon bemelegedtek a Dunaferr játékosai és magabiztos 3-1 arányú győzelmet arattak (igaz vesztett állásból), majd a döntőben a Roto Elzett Certa Kft. együttesét 2-0-ra legyőzve ismét megszerezték – immár ötödik alkalommal – a bajnoki címet. 

 

A díjkiosztónál a főszervezők elmondták, hogy a nehéz helyzetben lévő ISD Dunaferr ZRT-t kiemelkedő teljesítménnyel képviselték a játékosok. A gólkirályi címet is begyűjtötte a csapat. Pál Milán 8 találattal végzett a góllövőlista élén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában