Kézilabda

2022.09.18. 19:33

Az első félidő végére megszerzett előnnyel simává tette a DVSC

Pénteken este a Debrecen otthonában lépett pályára a női kézilabda NB I. 13. fordulójából előrehozott mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász együttese. A DKKA az első húsz percben kiválóan tartotta magát, aztán a félidő hajrájában a Loki tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést.

Gallai Péter

Krupják-Molnár Beatrix (balra) „földharca” a labdáért a mérkőzésen

Fotós: Czinege Melinda/HBN

Azzal mindenki tisztában volt, hogy a bajnokság egyik élcsapata az esélyes, azonban a vendégek igyekeztek megnehezíteni a Debrecen dolgát, soraiban DVSC négy kölcsönjátékosával. 
Ez az első félidő jelentős részében sikerült is, Rapatyi Tamás csapata tartotta a lépést a Lokival, ugyan többnyire a hazaiak vezettek, ám a Kohász rendre egalizálni tudta egy-két gólos hátrányát. A csapatok a védekezéssel kevesebbet törődtek, a 21. percben 12–12 volt az állás és még 14–13-nál sem tűnt úgy, hogy a szünetre tulajdonképpen eldől a mérkőzés. Azonban a vendégek elkezdtek támadásban hibázni, azokat pedig könyörtelenül kihasználta a Debrecen, sorra futottak rá a rendezetlen védelemre, így egy 5–0-ás rohammal gyorsan 19–13-ra módosult az állás, amit végre Nick találata szakított meg, de a DVSC-nek erre még volt három válasza a szünetig. 
 

A nyolcgólos előny tudatában a második félidőben valami óriási csodának kellett volna történnie, hogy a vendégek ismét szorossá tegyék a meccset, de a Loki szépen menedzselte az előnyét a játékrészben, ami viszont nem nőtt tovább a Kohászt dicsérve. A hangulat egyébként nem volt félelmetes, igencsak foghíjasak voltak a lelátók, viszont a kemény mag kitett magáért, s amikor 26–18-nál a hazaiak időt kértek, elkezdték éltetni a Dunaújvárost és a Kohászt – köztudottan nagyon jó kapcsolatot ápol a két tábor, illetve klub egymással, jó volt ezt látni, hallani. Aztán amikor a piros-fehér rigmust skandálták, azt mindkét fél magára vehette a pályán, persze nyilván ez már inkább az övéiknek szólt, akik a harminc perc végét ismét megnyomva, fölényes sikert arattak. 
Szilágyi Zoltán: – Nagyon nehezen jöttünk lendületbe, elsősorban védekezésben voltak problémáink. Ahogy aztán feszesebb lett a védekezésünk, és rendezni tudtuk a sorainkat, nyílott az olló, és az első félidő hajrájában eldőlt a két pont sorsa. A második fél­időben egy az egyben lekopíroztuk a szünet előtti teljesítményt. Örülök a negyven szerzett gólnak, a huszonkét leindításból szerzettnek különösen. 
Rapatyi Tamás: – Mostani állapotunkban húsz percig képesek vagyunk eredményesen felvenni a küzdelmet egy olyan jó csapat ellen, mint a Debrecen. A munkánknak nagyon az elején járunk, sok dolgunk van, és sok mindenben kell fejlődnünk, de látszik, hogy jó úton indultunk el. A második félidő első húsz percében megint egyenrangú partnerek voltunk, és tudtuk a lépést tartani a hazaiakkal, utána viszont fejben elfáradtunk. Ahhoz is gratulálok a csapatnak, hogy végig küzdötte a találkozót. 
 

A mérkőzés jegyzőkönyve 

DVSC–DKKA 40–27 (22–14) 

Debrecen: Gabriel – Töpfner 8 (2), Planéta 4, Vámos 1, Füzi-Tóvizi 2, Kácsor 6 (4), Vámos 7. Csere: Torda (kapus), Jezsikava 1, Hámori 2, Hornyák 1, Bordás 2, Szabó N. 6, Petrus, Costa, Panyi. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán. 

DKKA: Bartulovic – Szalai 2, Borgyos 1, Weisheitel 4, Nick 2, Horváth P. 2, Kazai 2. Csere: Oguntoye (kapus), Arany 1, Farkas 8 (6), Matucza, Krupják-Molnár, Poczetnyik 1, Lakatos 2, Fodor N. 1, Agócs 1. Vezetőedző: Rapatyi Tamás. 


Kiállítások: 2, illetve 8 perc. 

Hétméteresek: 9/6, illetve 8/6. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában