Az Indiai-óceánban szerepelnek péntektől a junior, nyílt vízi úszók

2022.09.16. 07:00

A világbajnoksággal zárja a nagyon komoly szezont

Több más verseny és az Európa-bajnokság után igen egzotikus helyszínen, a ­Seychelle-szigeteken pénteken kezdődő nyílt vízi junior úszó-világbajnokságon is indul a DKSE kiválósága, Kovács-Seres Hunor. A fiatal sportoló számára a kőkemény szezon így még nem zárult le, következik a legnagyobb megmérettetés.

Gallai Péter

A DKSE tehetsége, Kovács-Seres Hunor a Seychelle-szigetekre utazott a válogatottal Fotó: MÚSZ

Felsorolni is nehéz, Kovács-Seres Hunor milyen hazai és nemzetközi, nyílt vízi és medencés versenyeken vett részt nyáron az edzések mellett, az eredményekről nem is beszélve, amikből jutott bőven megsüvegelendő. A DKSE úszója augusztus végén zárta a bajnokságokat, de még ekkor sem térhetett pihenőre, mert még a „finálé” vár rá, azaz a világbajnokság. 

Ezen több mint ötven ország százötven versenyzője indul, köztük tizenkettő magyar, akik a Seychelle-szigeteket körbevevő Indiai-óceánban mérkőznek meg a világbaj­noki címekért. A verseny pénteken rajtol, amelynek során három-három férfi és női szám, valamint két váltó lesz a programban. Kovács-Seres 7,5 kilométeren lesz érdekelt egyből a nyitó napon, majd vasárnap a váltó tagjaként. Előbbi távon még egy magyar, Hartmann Máté is indul. Hunor számára az is kihívás lehet, a korosztályban a fiatalabb évjáratba tartozik, azaz nem egy tizenhét éves vetélytársa is lesz. 
A vb előtt a fiatal úszó edzőjével, Szabó Gáborral Balaton­almádiban készült két hetet a válogatott edzőtáborában, trénere egyébként vele tartott a versenyre is. 

– Augusztus végén, a bajnokság végén nem mentünk komolyabb szünetre, hiszen elkezdődött a vb-re a felkészülés, azaz pihenésre nem sok idő jutott, a szezon így nagyon hosszú lesz. Hunor lelkesedése és a kitartása azonban töretlen, végigdolgozta a nyarat, bízom abban, hogy ehhez is jól tud alkalmazkodni. A nyílt víz is egyébként olyan műfaj, ahol azok a legjobbak, akik az adott helyzetekhez a leggyorsabban tudnak alkalmazkodni – mondta edzője. 

A szezon eddigi eredményeiből

A DKSE sportolója júniusban a portugáliai nyílt vízi junior-Európa-bajnokságon 7,5 kilométeren célfotóval lett ötödik, a váltóval pedig negyedik helyet szerzett. Az országos bajnokságon Kovács-Seres Hunor 7,5 kilométeren az ifjúságiak mezőnyében aranyérmet szerzett júliusban. A távot 1 óra 24 perc 5 másodperc alatt teljesítette. A medencés országos serdülő bajnokságon hat éremmel, közte három arannyal zárta szereplését. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 400 méter gyorson negyedik lett, 1500-on bronz­érmet szerzett, óriási egyéni csúccsal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában