Labdarúgás

2022.09.28. 23:02

A DFC újabb riválisa lépett vissza a szezontól

Kényszerhelyzet miatt visszalépett a labdarúgó NB III. középcsoportjának küzdelmeitől – itt szerepel a Dunaújvárosi FC is – a Makó FC, amely kedd este közleményben tudatta, hogy a helyi önkormányzat a brutális – 10–12-szeres – energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét, így a Makó Arénát és épületeit is, amelyek október 1-től nem használhatóak.

duol.hu

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Kiemelték, az orosz–ukrán háború okozta gazdasági válság nem kíméli az önkormányzatokat és a gazdasági szereplőket sem – olvasható az nso.hu-n. 
„Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni” – húzta alá a Csongrád-Csanád megyei együttes közleménye, kitérve arra is, hogy a csapat támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, és a működésre fordítható összegek is jelentősen csökkentek. 
„Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőttcsapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez. A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó-szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságban való további részvételtől” – írta a kilenc mérkőzés után három győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel a közép csoport 12. helyén álló klub. 

Ez már a második

Korábban a Balassagyarmat jelentette be visszalépését anyagi problémák miatt. Az MLSZ a klubot kizárta, eredményeit törölte, és már a tabellát is módosította. Ez azt jelenti, hogy a dunaújvárosi csapat, miután az ESMTK így bukott három pontot, ideiglenesen feljött a harmadik helyre, igaz utóbbiaknak egy meccsel kevesebbük van. A DFC jövő vasárnap fogadta volna a Makót, így akkor is szabadnapos lesz Horváth Ferenc együttese. 


 

Vezető képünk archív. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában