Labdarúgás

2022.09.01. 23:07

A DFC nem hagyott sok kérdést az eddig igen jól szereplő újonc ellenében

Az NB III. Közép csoportjának hatodik fordulójában szerdán az újonc Majosi SE gárdáját fogadta a Dunaújváros FC labdarúgócsapata. A hazaiak félidőnként két gólt szerezve gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

Gróf András

A második gólt büntetőből szerző Papp Mátét (8) köszöntik a társak

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Miután a többi eredmény kedvezően alakult, a listavezető Iváncsa döntetlent játszott, a második Hódmezővásárhely pedig kikapott, így a DFC már csak két pont hátrányban van az éllovastól. 
 

DFC–Majosi SE 4–0 (2–0) 
DFC: Hegedűs L. – Ferenczy, Papp M., Hesz, Galambos, Varga Sz. (Székely B. a 72. p.), Irimiás, Kesztyűs M. (Barna Zs. a 72. p.), Csiki N. (Stampfel a 85. p.), Jakab D., Novák Zs. Vezetőedző: Horváth Ferenc. 
Majosi SE: Genzler – Széles, Pál A. (Szeiler A. a 67. p.), Czuczi, Kugli, Hock, Budai, Keczeli (Sólyom a 46. p.), Ul­rich (Sajnovics a 65. p.), Pál M. (Orsós T. a 65. p.), Petrovics (Kovács L. a 46.). Vezetőedző: Kardos Ernő. 
 

A találkozó első perceiben többnyire a vendégek térfelén pattogott a labda, de sok hiba csúszott a hazaiak játékába. A tizedik percben azonban egy labdaszerzést követően vezetést szerzett az újvárosi együttes. Kesztyűs szerelt határozottan. A labdát a tizenhatoson belül helyezkedő Csiki elé játszotta, aki a hálóba lőtt. A vezetést követően Jakab növelhette volna az előnyt, de lövését a vendégek kapusa kitenyerelte. Az első negyedóra végén Varga elől mentett Genz­ler becsúszva, ám az újvárosiak támadója átesett a kapus lábán. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Papp Máté magabiztosan értékesített. 
 

A fordulást követően Jakab lövését ütötte Novák Zsombor elé a vendégek hálóőre, aki nem találta el rendesen a labdát. Néhány perccel később hasonló szituációban Novák lövését követően hibázott Csiki. A hatvannegyedik percben Jakab Dávid vezette a tizenhatos vonalánál keresztbe a labdát, majd a jobb alsó sarokba lőtt. A végeredményt a nyolcvankilencedik percben Székely Benedek állította be, aki Hegedűs Lajos előrevágott labdáját fejelte a kifutó Genzler fölött a hálóba. 
 

A forduló további eredményei: Budapest Honvéd-MFA II–Szolnoki MÁV FC 2–1, Ferencvárosi TC II–Kecskeméti TE II 1–2, Paksi FC II–METON-FC Dabas SE 1–1, MTK Budapest II–Hódmezővásárhelyi FC 3–1, Monor–Szekszárdi UFC 1–2, PTE-PEAC–ESMTK 3–4, Ceglédi VSE–Makó FC 1–0, Újpest FC II–Bánk-Dalnoki LA 2–1, Balassagyarmati VSE–Iváncsa KSE 0–0. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában