Vízilabda

2022.09.06. 22:09

A címvédő elütött minket az érmektől

Gallai Péter

Magyari Aldát vigasztalja csapattársa

Fotó: MI/MN

A világbajnoki ezüstérmes női vízilabda-válogatott legfeljebb az ötödik helyet szerezheti meg a horvátországi Európa-bajnokságon, miután a hétfői negyeddöntőben 15–11-re alulmaradt a címvédő spanyolokkal szemben. 
Bíró Attila szövetségi kapitány bár nem elégedett a csapat teljesítményével, de fontos tapasztalatnak nevezte a párizsi olimpia felé vezető úton. – A kezdés meghatározta a mérkőzés további képét, mert 2–0-s vezetés helyett 3–1-es hátrányban voltunk. Egy spanyol csapatot végig üldözni rengeteget kivesz a játékosokból, kétszer így is visszajöttünk a meccsbe – mondta. 
 

A csapat legeredményesebbje három góljával a ­DFVE játékosa, a válogatott csapatkapitánya, Garda Krisztina lett. 
– Nagyobb tűz volt bennünk, mint az első két csoportmeccsen, amiket nagyon elrontottunk. Sokat készültünk, de olyan hibákat követtünk el, amiket nem bírt el a csapat. Megint azok lőttek gólt, akikről megbeszéltük előtte, hogy nem szabad engedni, mert viszik a hátukon a spanyol csapatot. Rengeteg fórt kihagytunk, ha azokat jobban használjuk ki, akkor nyerhettünk volna. Nagyon csalódott vagyok, ahogy az egész együttes, és roppant frusztráló ez a vereség. 
Szerdán 16 órakor a DFVE kerettagja, a honosított Mahieu Geraldine szempontjából pikáns meccsel folytatjuk az 5–8. helyért, szülőhazája, Franciaország ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában