Dunaújváros

2022.08.18. 19:00

Vasárnap Kispesten lép pályára a DFC

Az NB III. középcsoportjának ötödik fordulójában a Budapest Honvéd-MFA második számú együtteséhez látogat a Dunaújváros FC gárdája. Az összecsapás vasárnap 11 órakor kezdődik a Honvéd MFA utánpótlásközpontban.

Gróf András

Jakab Dávid négy forduló után már öt gólnál jár a szezonban Fotó: LI

Az újvárosiak az előző körben megszerezték első hazai győzelmüket. Egészen a hajráig nyílt volt a szerdai, Szolnok elleni összecsapás, hiszen két perccel a rendes játékidő vége előtt csupán egygólos volt a hazaiak előnye. A hajrában, illetve a hosszabbításban szerzett találatokkal azonban 4–1 lett a végeredmény. 
Örvendetes Jakab Dávid eddigi gólerős játéka, hiszen jelenleg öt találattal, az iváncsai Maka Alex társaságában holtversenyben vezeti a csoport góllövőlistáját. A fontos három pontnak köszönhetően feljöttek a bajnoki tabella negyedik helyére Horváth Ferenc vezetőedző tanítványai. A szolnokiak ellen letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását Papp Máté, így ő szerepelhet a Honvéd ellen. 
A fővárosiak jelenleg a táblázat hetedik helyén állnak. Csupán egy ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a dunaújvárosiak. A mérlegük két győzelem, egy döntetlen és egy vereség. A keretüket rendkívül fiatal játékosok alkotják, akiknek teljesítménye még erősen ingadozó. Figyelemre méltó azonban, hogy legutóbb azt a Fradi II-t verték 2–1-re, amely előtte Dunaújvárosban 5–5-ös döntetlent játszott. 
Az 5. forduló párosítása: 
Kecskeméti TE II–MTK Budapest II, Makó FC–Újpest FC II, ESMTK–Ceglédi VSE, Szekszárdi UFC–PTE-PEAC, METON-FC Dabas SE–Monor, Hódmezővásárhelyi FC–Paksi FC II, Majosi SE–Ferencvárosi TC II, Bánk-Dalnoki LA–Balassagyarmati VSE, Szolnoki MÁV FC–Iváncsa KSE. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában