Vízilabda

2022.08.30. 20:34

Önbizalom-növelő, kiütéses sikerrel folytatták az Eb-t

Gallai Péter

A DFVE játékosa, Horváth Brigitta három gólt lőtt

Fotó: MI/MN

A két csoportrangadón, a görögöktől és a hollandoktól elszenvedett vereség után kedden délelőtt egy kötelező és könnyed feladat várt a magyar női vízilabda-válogatottra a horvátországi Európa-bajnokságon. A szerény képességű németek legyőzése egy percig nem forgott veszélyben, ami viszont nem örömteli, hogy a sima siker vezéráldozattal járt, az egyik magyar akció után Szilágyi Dorottya vérző arccal hagyta el a medencét. 
 

MAGYARORSZÁG– NÉMETORSZÁG 26–4 (7–1, 10–0 3–1, 6–2) 
Magyarország: Magyari A. – Gurisatti 5, Szilágyi D. 1, Máté Zs., Mahieu 3, Garda 1, Vályi V. 3. Csere: Kiss A. (kapus), Horváth B. 3, Farkas T. 3, Dömsödi 2, Leimeter 3, Faragó K. 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila. 
Gól emberelőnyből: 3/2, illetve 2/0. 
 

Bíró Attila így értékelt az nso.hu-n: – Két célunk volt, az egyik, hogy önbizalmat merítsenek a játékosok a mérkőzésből, a másik, sérülés nélkül megússzuk. Az első sikerült, a második nem, lett néhány sérültünk, köztük egy súlyosabb, Szilágyinak össze kell varrni az arcát, holnap biztosan nem játszik, de utána hadra fogható lesz. A jövő heti programot nem befolyásolja egyik sérülés sem, de meg kell tanulnunk úgy lejátszani ezeket a meccseket, hogy elkerüljük ezeket az eseteket. 
 

A dunaújvárosi klub centere, Mahieu Geraldine: – Nagyon örülök, hogy végre nyertünk. Apró céljaink voltak a németek ellen, ezeket nagyrészt elértük, nyilván a gólkülönbség sem lényegtelen, de sokkal fontosabb volt, ahogyan játszottunk. Fegyelmezettek voltunk, komolyan vettük az ellenfelet, igyekeztünk pontosan játszani. Fejben és sebességben is rendben voltunk, persze tudom, az ellenfél nem volt azon a szinten, mint az a két csapat, amelytől kikaptunk. Van lehetőségünk javítani, készen leszünk a negyeddöntőre! 
A magyarok legközelebb csütörtökön a horvátokkal találkoznak. Itt is csak a győzelem mértéke lehet a kérdés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában